Veijo: ’Inget flyt för dagen – jag ligger lågt’

Tränaren har heta V86-chanser – men petar sig själv: ”Bäst chans”

avCharlie Hedstad

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Veijo Heiskanen tog en dubbel på V86 i höstas.

Åbyprofilen har heta chanser på V86 i kväll.

Då petar han sig själv - och låter andra köra.

– Jag har inget flyt för dagen så jag ligger lite lågt, säger han till Trav365.

Ett av Svensk travsports starkaste vårtecken är när vi ser Veijo Heiskanen i startlistorna. I kvällens V86-omgång startar Åbytränaren inte mindre än fem hästar. Under februari månad startade Heiskanen sina hästar vid 21 tillfällen, den siffran kommer nästan att fördubblas under mars.

– Nu har det varit lite bättre att träna på och vi kan köra barfota igen, säger Veijo Heiskanen till Trav365.

Känslan är att dina hästar är kraftigt gynnade av att gå barfota?

– Det är inte hela sanningen kanske, i Göteborgs området varierar vädret under vintern. Då är det svårt att hålla banorna fina och vi kan inte träna ordentligt, säger han och fortsätter:

– Det är en kombination av att mina hästar springer lite sämre med skor och att dem inte är ordentligt tränade under vinterhalvåret.

”Ligger lite lågt”

Veijo Heiskanen har trappat ner rejält på löpkörning, 59-åringen har kört 20 lopp under 2019 och endast vunnit ett. Likt branschkollegan Hans-Owe Sundberg så kommer Heiskanen att köra mindre lopp än tidigare.

– Jag körde ett lopp i söndags men jag har inget flyt för dagen så jag ligger lite lågt. Jag har så pass duktiga ersättare och att träna hästarna har alltid varit min grej. Jag ska inte sluta köra lopp utan kommer köra igen nästa vecka, men jag trappar ner och ger plats till de yngre.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V86