Jesper Blomqvist om ”Let's dance”: ”Det är sjukt nervöst”

avJakob Meijer

1 av 4

”Stjärnor på is” är bland det roligaste han gjort.

Nu hoppas Jesper Blomqvist, 43, få uppleva något liknande med ”Let’s dance”.

– Det finns goda förutsättningar för att det här kommer att bli kul, säger förre fotbollsproffset.

Det svänger i... dans. Bara några dagar efter Thorsten Flincks avhopp fick Jesper Blomqvist en förfrågan om att delta i ”Let’s dance”. Och i tisdags blev det helt klart.

– Det har varit lite fram och tillbaka. Jag hade lite andra åtaganden, men vi lyckades lösa det till slut, säger Jesper Blomqvist när Nöjesbladet når honom strax efter att han presenterats i TV4:s Nyhetsmorgon på onsdagen.

Han medger att han är lite spänd inför sin medverkan.

– Jag fattar inte riktigt vad jag har gett mig in på. Men jag gillar dans, och ser framemot att lära mig dansa. Det blir en kul utmaning, men det är sjukt nervöst.

”Absolut roligaste jag gjort”

Jesper Blomqvist har efter sin fotbollskarriär synts i ett antal underhållningsprogram, däribland ”Mästarnas mästare” och ”Superstars”. Han är inte heller ovan med att klä sig i paljetter och glitter. Hösten 2008 deltog han i TV4:s konståkningsprogram ”Stjärnor på is”. Där slutade han på en andraplats.

– ”Stjärnor på is” är det absolut roligaste jag har gjort i tv-väg efter fotbollen. Jag träffade jättemycket trevliga människor genom det som jag fortfarande har kontakt med. Det är lite samma upplägg här. Och med direktsändningarna blir det en rolig puls.

Din danspartner Malin Watson har tidigare sagt till Nöjesbladet att hon önskat sig en idrottstjärna som partner, som kan göra både snurr och lyft. Kommer vi få se sådant från dig?

– Det återstår att se, skrattar Jesper Blomqvist.

– Det är inte alla idrottsstjärnor som klarar av det. Vi får börja lite långsamt.

Tror inte han gör en ”Anton Hysén”

Så mycket lugn och ro lär det dock inte bli den närmsta tiden. Jesper Blomqvist har tjugo dagars träning att ta igen, och med mindre än tre veckor kvar till premiären är tiden knapp.

– Jag vet inte ens om det går att ta igen. Men det blir hårdkörning nu från dag ett. Vi får trippla träningsmängden, säger Jesper Blomqvist.

Det gick ju bra för Anton Hysén när han var med i Let´s dance. Har fotbollsspelare en fördel?

– Nej, jag tror generellt att det är tvärtom. Vi är extremt stela och tröga.

Jesper Blomqvist: Varnar för Samir och Messiah

Som de tuffaste konkurrenterna nämner han idrottskollegorna Anja Pärson och Mikaela Laurén. Men han höjer också ett varningens finger för några andra.

Samir Badran känns verkligen som en outsider med ett sjukt bra stöd runt om i landet. Dominika Peczynski kan vara riktigt duktig. Och på pressträffen såg ju Messiah Hallberg både ut och gick som en dansare. Och det är klart en fördel.

Du har vunnit VM-brons. Blir en glassko nästa sak du kan sätta på prishyllan?

– Ja, det är ju gjutet, skrattar Jesper Blomqvist. Närå, fokus nu är att lära mig dansa. Det finns goda förutsättningar för att det här kommer att bli kul.

”Let’s dance” har premiär 10 mars.

ARTIKELN HANDLAR OM