Här spottar han mot Augustinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Viaplay

FOTBOLL

Ludwig Augustinsson blir utsatt för en skandal.

Turkiske mittbacken Ozan Kabak spottar mot den svenske landslagsmannen.

– Hoppas det här kommer få konsekvenser, säger fotbollsikonen Lothar Matthäus.

26 minuter in i Bundesligamatchen mellan Schalke 04 och Ludwig Augustinssons Werder Bremen inträffar händelsen. Svenske vänsterbacken springer efter en passning på sin kant och tacklas av Ozan Kabak, när Augustinsson ligger ner spottar Kabak mot honom.

– Jag märkte det inte då. Men det är inte fair play, och är inget som har att göra i fotboll, säger Augustinsson efter matchen.

– Du kan se det tydligt. Jag tror han gör det med flit, det är oerhört osportsligt – det är det värsta. Jag hoppas att det här kommer att få konsekvenser, säger fotbollsikonen Lothar Matthäus som numera är expert för tyska Sky Sports.

Foto: Viaplay

Efter matchen, som Bremen vann med 3–1 där Kabak drog på sig två varningar och blev utvisad i 84:e minuten, har Schalke-backen bett om ursäkt.

”Det var inte meningen, det var en olycka. Jag siktade inte på honom, tv-bilderna ger en vilseledande vinkel av incidenten. Jag har aldrig gjort så tidigare, och ska aldrig göra om det. Det är osportsligt, och det blev väldigt olyckligt”, skriver Ozan Kabak på Twitter.

Efter två Bundesligaomgångar har Schalke 1–11 i målskillnad och två förluster. Augustinssons Werder Bremen har nu ett nederlag och en seger.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.