”Miljonskrällen på V75 har hysterisk form”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Åby • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

TRAV

SM-finaler och jackpott 66 miljoner. Det väntar lördagens V75:a från Åby.

Sportbladets experter har synat lördagens omgång med sina spikar och miljonrensare. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Mitt miljondrag har en hysterisk form, säger Sportbladets Mattias Karlsson om sin skräll.

▪▪▪ MISSA INTE: Senaste avsnittet av V75-podden ”Spets & Slut” i spelaren ovan.


ANNONS: Jackpott 66 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


Mika Forss och Hevin Boko är en V75-skräll.
Foto: MARIA HOLMÉN, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Mika Forss och Hevin Boko är en V75-skräll.

I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Åby under lördagen. Omgången har spelstopp klockan 16.20 och kryddas med en jackpott på 66 miljoner kronor.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 13.00 fredagen den 9 oktober.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Mycket läckert intryck senast och har sett bra ut på sistone, dessutom verkar stall Lugauer kommit in i form igen. Står bara 2 Spartak Face (V75-4) på fyra friska ben borde segerchansen vara god från ett helt perfekt läge. Som jag läser loppet blir det tidig ledning och därifrån går han mycket bra. Jag gillar Hanna Lähdekorpi som kusk och hon går riktigt bra på just Lugauers djur. Många kanske garderar på grund av orutinerade kuskar, vilket höjer spelvärdet.

Miljonrensarna

5 Hevin Boko (V75-1) är inne i en hysterisk form och gjorde det grymt bra utvändigt om Mellby Free senast. Om lite lättare resa den här gången och hjälp med tempot är den här damen riktigt tuff i en slutstrid. Sju procent.

7 Galactica (V75-3) var grymt bra senast och är verkligen i toppform. Hon är snabb ut och trivs i monté. Ser ut att bli underspelad här - då varnar jag. Givet streck. Sex procent.

7 Dennis de Castella (V75-6) var riktigt bra i den senaste starten och kommer säkert att gå framåt mer. Intressant uppgift här. Två procent.

Tänk på att...

... det är dubbeljackpott på V75 på lördag där en ensam vinnare kan ta hem runt 66 miljoner kronor. Det kan kanske bli mer, vilket gör det möjligt för nytt vinstrekord på travspel i Sverige.

... flera av hästarna i V75-3 har aldrig startat i monté, det är således väldigt svårt att värdera deras chanser. Men det är bra rapporter på 10 Baron Gift som gått ett fint jobb under sadel. Ska nog inte nonchaleras.

... Åby har dubbla open stretch.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Visst, en del orutinerade kuskar, för den här nivån som kan ”stöka” till det, men jag är inne på att 2 Spartak Face (V75-4) tämligen enkelt kör sig till ledningen och väl där måste han bli mycket svårslagen. Hanna Lähdekorpi som kör är både rutinerad och sansad. 8 Self Explosive är den enda som kan utmana på kapacitet, men från läget borde det bli svårt att slå Spartak Face. På Åby finns open stretch så även ett släpp skulle kunna gå. Tycker det är en sund spik.

Miljonrensarna

Jag håller 9 Racing Brodda (V75-1) väldigt högt och nu kan det bli barfota runt om. Hon har galopperat från start på sistone, därav är nog inte bakspåret någon nackdel nu där det inte blir lika stressigt. Hoppas på lite körning därframme, då är hon oerhört tung i spurten. Hon har besegrat ”Rödluvan” flertalet gånger tidigare, varför inte igen? Sex procent.

1 Åsens Boogie (V75-2) är spelad en bra bit under tio procent när jag skriver dessa rader. Det måste ju korrigeras? Tacksamt annars. Intrycket var fint senast. Spetsar! Åtta procent.

Tänk på att...

... det är Åby som står som värd för lördagens tävlingar. Där är det dubbla open stretch-spår på upploppet, vilket gör att fler hästar får chansen.

... det är en dubbeljackpott med 66 miljoner i potten till en ensam vinnare! 

... det är SM-lopp på kupongen, vilket gör att orutinerade kuskar kommer att köra flera lopp. Kanske kan röra om lite i grytan?

... Svante Båth rycker alla skor på 4 Very Kronos i SM. Adielsson är uppåt. Laddar! 


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

2 Spartak Face (V75-4) har övertygat vid segrarna på slutet och ska ha en bra chans på nytt i Dam-SM. Senast när Hanna körde då flög han till ledningen och vann övertygande, jag tror man siktar på samma segerrecept denna gång. Ingen kan ta en längd på honom och får Hanna bara dämpa en bit då tror jag övriga får det svårt. Rapporterna är positiva från stallet och jag spikar. 

Miljonrensarna

7 Galactica (V75-3) gjorde sitt bästa lopp på väldigt länge senast. Hon var trea i ett tufft gäng och formen är verkligen på topp, man har siktat hit och jag tror på en bra chans. Hon kan öppna snabbt och Anna Erixon är duktig monteryttare. Given. Sex procent.

12 Code Bon (V75-6) vann efter kort uppehåll näst senast och gjorde det bra som fyra i högsta klassen i Norge senast. Tycker tilläggshästarna står bra inne i detta lopp och det kommer stå mellan dessa. Får man en bra start då kan han vara bäst. 13 procent.

Tänk på att...

... 4 Conrads Rödluva (V75-1) aldrig haft bakspår i hela sitt liv, hon har fru fortuna på sin sida även denna gång men jag är inte säker på att hon kommer till ledningen, då kan hon vara sårbar och det har skrällt förut i Sto-SM.

... 9 Zoccoloduro O.P. (V75-2) har gått rejäla slutvarv och är hästen att slå för övriga, det är dock Amatörer och mycket kan hända men given förstahäst.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

4 Very Kronos (V75-7) var väldigt fin vid segern senast och framförallt så agerade han väldigt lugnt och förnuftigt. Som jag läser loppet nu så kommer han till ledningen och därifrån är det en toppchans. Nu blir det dessutom barfota runt om.

Miljonrensarna

Monte-SM (V75-3) är lurigt då flera av hästarna gör debut och en av dessa är 10 Baron Gift. Han har varit väldigt fin i ett jobb under sadel inför den här uppgiften och jag blir inte alls förvånad om han visar sig bäst och spurtar till seger. Sju procent.

1 Åsens Boggie (V75-2) är väldigt snabb bakom bilen och han vann överlägset från ledningen i sitt uttagningslopp till Amatör-SM. Han borde inte vara sämre med det loppet i kroppen och uppgiften nu är helintressant. Hela vägen, Ricky! Åtta procent.

Tänk på att...

... tävlingarna avgörs på Åbytravet där det finns två open stretch-spår att utnyttja på upploppet.

... vi har en dubbeljackpott att spela om den här lördagen och ensam vinnare med sju rätt beräknas kunna ta hem hela 66 miljoner kronor.

... det är flera av hästarna som gör debut i Monté-SM (V75-3). 1 Chianti, 2 Pastore Bob och 10 Baron Gift är alla osynade i den här disciplinen.

... 2 Spartak Face (V75-4) har imponerat stort vid sina segrar och stallet är optimistiska på nytt.

... 11 Bravo Santana (V75-5) eventuellt ska tävla med ett norskt huvudlag för första gången.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons system på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

9 Zoccoloduro O.P. (V75-2) har fem segrar på sju starter i lite enklare motstånd än vad han möter nu. Härifrån kan han få en passande smygresa. Med lite tur kan han avgöra på open stretch.

Miljonrensarna

6 Concorde (V75–3) kommer från Danmark och där är det inte många som slår honom. Har vunnit 14 av sina 19 starter i monté. Här möter han tuffare motstånd men är stark och tål att gå hela vägen. Två procent.

Tänk på att...

... det är SM-lopp med 66 miljoner till ensam vinnare.

... V75-3 är ett montélopp. 

... Åbys bana har dubbla open stretch.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Jackpott 66 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!