Christiansen chockad: ”Visste ingenting”

Av: Malin Wahlberg, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Anders Christiansen satt i omklädningsrummet och firade segern.

Då kom lagkamraterna och förstörde stämningen.

– Jag visste ingenting! Jag blev chockad när jag hörde att vi förlorat. Det är oacceptabelt. Årets stöld, säger dansken efter att MFF tappat 2–0 till 2–3 på åtta minuter.

Det är en lätt förvirrad lagkapten som möter pressen efter matchen. Det har sin naturliga förklaring. För med en dryg kvart kvar att spela klev Anders Christiansen av skadad och missade därmed årets kollaps i allsvenskan.

På åtta minuter vände Djurgården 0–2-underläge till 3–2 och snodde åt sig alla tre poäng. En helt osannolik vändning som Anders Christiansen inte hade någon aning om.

– Jag såg inte slutet. Jag var i omklädningsrummet och missade sista kvarten. Sen kom grabbarna och sa att vi hade förlorat. Jag visste ingenting!

”Jag var chockad”

Vad tänkte du då?

– Jag var helt chockad. Vi hade full kontroll i 75 minuter. Den kanske bästa insatsen i år. Vi har nog aldrig haft en sådan kontroll. Det var en maktdemonstration från vår sida, säger Christiansen och sammanfattar känslan:

– Det här var årets stöld. Men det som skrattar sist skrattar bäst i det är fallet.

”Oacceptabelt”

Jesper Karlström delade inte danskens uppfattning.

– Det kan jag inte hålla med om. Det finns nog andra matcher som varit värre. Jag tycker att det var ganska jämnt. Vi hade mer energi och gav verkligen allt. Det är inte som att de dominerar och spelar världens fotboll så att det är årets stöld håller jag absolut inte med om. Man räknar alla 90 minuter.

Även om Christiansen behövde sys är skadan inte allvarlig och han kan spela nästa match. Han är förstås bedrövad över förlusten.

– Det är oacceptabelt att tappa när vi har en sån kontroll.

Toivonen: ”Juniormisstag”

Lagkamraten Ola Toivonen, som trodde han avgjort matchen med sina två mål, var djupt besviken över lagets avslutning på matchen.

– Det är för dåligt av oss. Vi ger bort den första hörnan de gör mål på, andra hörnan kontring efter deras mål. Efter 2-2 är det ett korthus som rasar, en vägg som fullständigt rasar också. Svår balansgång det där, kontrollera i 80 minuter, sedan kan ett mål ge så mycket luft till andra laget. Fotbollen kan vara grym ibland, säger han och avslutar:

– Det blir ju juniormisstag. Två hörnor efter varandra, att vi inte lär oss efter första utan att det upprepas på en minut. Surt alltså.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN