Stökiga scener – storbråk med två röda kort

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Bournemouth tog en viktig seger mot Ken Semas Watford i Championships toppstrid.

I slutsekunderna uppstod ett ordentligt bråk – som slutade med dubbla röda kort.

Sema syntes försöka lugna ned situationen.

I den fjärde tilläggsminuten gav Watfords Joao Pedro Bournemouths Jefferson Lerma en ordentlig tryckare. Förre Arsenal-spelaren Jack Wilshere var snabbt framme och försvarade sin lagkamrat, och båda han och Pedro tilldelades ett gult kort.

Bara minuten senare var det dags igen. Pedro tacklade samme Lerma fult på mittplan, och fick syna det röda kortet för tilltaget.

Medan Pedro vandrade ut mot omklädningsrummet ville Lerma byta några ord med anfallaren. På vägen dit blev han stoppad av Watford-spelare. När allt såg ut att vara lugnt kom Wilshere löpande i full fart, för att sätta in en kroppstackling på förre Manchester United-spelaren Tom Cleverley. Då tog bråket fart på allvar.

I ett virrvarr av knuffar och hetsiga ord urartade situationen fullständigt. Armar svingades och sparkar utdelades, men inga som ledde till direkt rött kort. Bråket pågick i nästan en halv minut, och Bouremouths målvakt Asmir Begovic löpte över hela planen för att hjälpa sin lagkamrater.

Fyra kort delades ut

Bråket dog först ut, för att sedan ta fart igen. Svenske landslagsspelaren Ken Sema var inne i gröten, men deltog inte i knuffandet. Istället försökte han dra undan spelare, och lugna ned situationen.

Totalt delades det ut fyra kort under tumultet. Bland annat fick Wilshere ännu ett, och blev därmed utvisad.

Bournemouth vann med 1–0 efter att Arnaut Danjuma gjort matchens enda mål. De båda lagen återfinns alltjämt på playoff-platserna till Premier League, med elva omgångar kvar att spela.

Matchens vinnare verkar bli Pontus Janssons Brentford. Laget har nu möjlighet att rycka ifrån Watford, och ta ett ordentligt grepp om en av två direktplatser till Premier League.

Foto: VIASAT
Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.