LeBron James svarar på Zlatans kritik

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic kritiserade LeBron James för att ägna sig åt politik vid sidan om idrotten.

Nu svarar basketstjärnan.

– Det är roligt att just han säger det, säger LeBron James.

I början av februari var LeBron James ute på sociala medier och jämförde attacken mot kongressen i Washington med hur Black Lives Matter-demonstrationerna hanterades.

Den amerikanske basketstjärnan tar ofta ställning i frågor utanför basketplanen, något Zlatan Ibrahimovic kritiserade häromdagen.

– Han är fenomenal på det han gör. Men jag gillar inte när folk som har någon slags status sysslar med politik på samma gång. Jag menar, gör det du är bra på. Håll dig till det du gör, sade den 39-årige svensken bland annat i Discovery Plus.

”Jag är deras röst”

LeBron James svarar nu i samband med en presskonferens.

– Jag kommer aldrig att vara tyst om saker som jag tycker är fel. Jag har valt att prata om mitt folk, jämställdhet, sociala ojämlikheter, rasism, svårigheter att rösta. Jag har varit en del av det samhället och sett vad som pågår, säger han.

– Det finns inte en chans att jag enbart kommer hålla mig till sport. Min röst på den här plattformen är alldeles för kraftfull för det.

”Roligt att just han säger det”

LeBron James har koll på svensken sedan tidigare.

– Det är roligt att just han säger det. Det var väl 2018, när han var i Sverige som han pratade om exakt samma saker. Eftersom hans efternamn inte var likadant som alla andras upplevde han att det pågick rasism ute på planen. Visst sa han det? Ja. Jag är utbildad och har koll, så jag är fel kille att ge sig på. Jag har gjort min hemläxa, avslutar LeBron James.

Foto: David Zalubowski / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.