”Drack ingen alkohol” – döms för rattfylla

Stjärnans märkliga förklaring: Domaren accepterade det

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Yaya Touré erkände på måndagen att han kört rattfull.

Däremot bestrider 33-åringen att han druckit alkohol med avsikt.

Enligt Daily Mail hävdar fotbollsstjärnan att han druckit läsk som spetsats med konjak utan hans vetskap.

Yaya Touré ställdes på måndagen inför rätta efter att han den 13 november stoppats i Dagenham, Essex, med alkohol i blodet. Polisens prov visade att Manchester Citys mittfältsstjärna låg över det tillåtna gränsvärdet och på tisdagen erkände 33-åringen också brott.

”Alltid avstått alkohol”

Däremot uppger Touré, som är djupt troende muslim, att han aldrig druckit alkohol.

”De två senaste veckorna har det förekommit förvirring kring varför jag åtalats för rattfylleri när jag som alla vet är muslim och inte dricker. Jag har alltid avstått alkohol. Alla som känner mig eller känner till fotbollen har sett mig avstå champagnen som matchens lirare får på grund av min starka tro”, skriver Touré i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Saken löste sig i domstol på måndagen. Eftersom jag låg över den tillåtna gränsen när jag testades den där kvällen så bestämde jag mig för att inte bestrida åtalet. Däremot är det viktigt för mig att jag fick berätta i domstol att jag inte hade konsumerat alkohol med avsikt. Domaren noterade också i sin dom att han accepterat att jag inte druckit med flit.”

Förklarar inte intaget

Touré går dock inte närmare in på hur han menar att han fått i sig alkoholen. Istället ber 33-åringen om ursäkt för det inträffade.

”Rattfylleri är ett allvarligt brott och även om jag inte konsumerade alkohol med avsikt så accepterar jag straffet och böterna och vill be om ursäkt för det som inträffat.”

Touré dömdes till körförbud i 18 månader och böter på 54 000 pund (drygt 625 000 kronor).

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM