Buss eller båt till skärgårdsklippan

avZendry Svärdkrona

NYHETER

Har du ingen egen skuta? Lugn, det är inte så svårt att ta sig ut i skärgården ändå.

Foto: Henrik Brunnsgård, Aftonbladet

s/s Blidösund

Ångfartyget Blidösund är Stockholms sista koleldade ångfartyg - bara en sån sak. Blidösund går från Stockholm till Norrtälje via Vaxholm, Yxlan och Kapellskär. Biljetter löser du ombord.

Mellan reguljärturerna drivs en omfattande musikkryssnings-verksamhet på fartyget

Biljetter och information: 08-24 30 90

Läs mer här

Waxholmsbolaget

Waxholmsbolaget täcker in större delen av skärgården med reguljära turer. De flesta avgår från Strömkajen eller Slussen. Du löser enkel biljett ombord och priserna varierar från 20 till 100 kronor beroende på vart du ska. Tänker du resa mycket kan det vara idé att investera i något av bolagets rabattkort:

Det finns laddningsbart värdekort, månadskort eller tilläggskortet som gäller tillsammans med SL:s månadskort.

Waxholmsbolaget säljer även båtluffarkortet som ger dig rätt att resa så mycket du hinner och orkar på deras fartyg under ett begränsat antal dagar. För pensionärer och barn finns det också reducerade priser.

Waxholmsbolagets trafikupplysning: 08-679 58 30

Cinderella

Cinderellabåtarna avgår från Strandvägen. Cinderella I trafikerar rutten Stockholm - Svartsö - Ingmarsö - Finnhamn - Möja och vissa tider även till Grinda. Det speciella med Cinderella är att de är snabba och tar mycket folk. Badbåten nummer ett.

Information: 08-587 140 00

Mer om Strömma

SL:s bussar

Jodå, du kan åka buss ut till skärgården - men det är klart, du kommer inte direkt till yttre havsbandet, däremot till lite mer fastlandsanknutna ställen. Linje 433 tar dig ända ut till Stavsnäs. Med linje 676 tar du dig till Norrtälje där du byter till 634 och vips är du i Norrsund som är Blidös färjeläge. Och med 626:an från Danderyds sjukhus kommer du till Ljusterö.

SL:s trafikinformation: 08-600 10 00