Hockeystjärnans galna vinster – två dagar i rad

Drog in över 900 000 kronor: ”Jag är superglad”

Publicerad:
Uppdaterad:
Magnus Nygren visade storform som travtippare i helgen. Under lördagen prickade han in sju rätt på V75. Under söndagen satte han även ”sjuan” på Grand Slam 75.
Foto: BILDBYRÅN
Magnus Nygren visade storform som travtippare i helgen. Under lördagen prickade han in sju rätt på V75. Under söndagen satte han även ”sjuan” på Grand Slam 75.
1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Magnus Nygren visade storform som travtippare i helgen. Under lördagen prickade han in sju rätt på V75. Under söndagen satte han även ”sjuan” på Grand Slam 75.

TRAV

Här är hockeystjärnan Magnus Nygrens galna tipsform.

I lördags prickade han in sju rätt på V75 och drog hem 346 641 kronor. I söndag tog han hem 618 474 kronor efter alla rätt på Grand Slam 75.

– Jag är superglad, säger Schweiz-proffset till Trav365.

Inför den här säsongen lämnade 27-årige Magnus Nygren kaptensrollen i Färjestad och flyttade till Schweiz och HC Davos.

Nu är det OS-uppehåll i ligaspelet och den travtokige Nygren har under helgen haft den nära vännen, Prix d’Amérique-vinnaren, Björn Goop på besök.

– Det blir för lite trav härnere. Jag spelar match varje lördag och hinner väl se tre-fyra lopp i bussen på vägen hem till bortamatcherna. På onsdagar spelar vi inte, så V86 är lättare att se live. Annars blir det mycket lopparkiv, säger Magnus Nygren till Trav365.

Sju rätt – gånger två

I helgen visade Nygren upp sina travkunskaper – gånger två, något som Värmlands Folkblad rapporterat om.

– Jag är hetare på trav än på isen, säger han till tidningen.

Under lördagen satte han sju rätt på sitt andelsspel på ATG Tillsammans och spelade in totalt 346 641 kronor fördelat på 16 andelar, där Magnus själv hade tre.

Under söndagen prickade han in alla sju rätt på Grand Slam 75 från Halmstad. Vinsten: 618 474 kronor.

På V75-kupongen hade han spikat Arsenal i V75–3 och Southwind Feji i V75–6.

– Jag var rätt tydlig innan att jag inte skulle spika två storfavoriter, men jag kunde inte bortse från Southwind Feji. Den kan ju inte förlora som det ser ut just nu, hon är fullständigt överlägsen.

”Gäller att tro på sina idéer”

Hur har reaktionerna varit efter vinsten?

– Enbart positiva så klart. Hur ska man förklara, det blir en annan form av glädje när man vinner tillsammans och åt folk. Men det gäller att tro på sina idéer, nästa helg kanske man har ett rätt. Det är mycket tillfälligheter, men de var verkligen min tur den här helgen.

Du hade ju Björn Goop på besök, hur mycket hjälp fick du av honom?

– På Tillsammans-systemet var det helt och hållet mina egna idéer. Han har ju ”Björnkollen”, och det satt vi ju och tittade på. När vi åkte skidor satt Björn kvar på ett fik och läste på för att det skulle bli så bra som möjligt, det är han i ett nötskal. Men på mitt system kan jag tyvärr inte ge honom någon cred, ha ha.

Låg hemma med magsjuka

Magnus Nygren har plågats av magsjuka under ett par dagar och under söndagen låg han hemma i tv-soffan hela dagen. Han zappade mellan OS och travet – och lämnade in en rad på Grand Slam 75 för en del av lördagens vinstpengar, på ett helt eget system för över 2 000 kronor.

Och formen höll i sig. Nygren prickade in alla sju rätt och kammade hem 618 474 kronor.

– Jag kollade 20 minuter innan starten och spikade Kaiser Håleryd i tredje avdelningen och Illuminati i femte. Jag kände att det var iskallt att spika en jättefavorit när det var jackpott.

”Alldeles fantastiskt”

Magnus satt med sex rätt inför den sista avdelningen där han hade med fem hästar, bland annat ett par jätterysare.

– Jag kände på mig inför sista att det kunde smälla till ordentligt. Men jag har legat magsjuk, låg och frös och hade noll energi. Jag tror jag somnade vid tio i går. Så hade det inte sett ut om jag varit frisk, det kan jag säga.

– Jag är superglad över pengarna, det är alldeles fantastiskt så klart. Men för mig är det nästan större, att mina idéer slår in, när man tycker om sporten så mycket. Det som glädjer mig är att man inte är kass varje omgång. Visst är man mer snett på det än man är rätt på det, men det är tjusningen. Jag säger som Olle Goop: trav är trav.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!