Solklara vinnare

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Men Rheborg och Herngren dök inte upp på prisfesten

1 av 3 | Foto: Foto: LARS HEDELIN
strålande glada Josephine Bornebusch och Mia Skäringer fick ta emot priset för både ”Årets humorprogram” och ”Årets program”. Men ingen lyckades övertala varken Felix Herngren eller Johan Rheborg att deltaga.

”Solsidan” i TV4 blev den stora vinnaren på Kristallen med två tunga priser.

Men varken Felix Herngren eller Johan Rheborg fanns på plats trots flera övertalningsförsök.

– Johan sitter på ett hotellrum och gråter av glädje, säger Josephine Bornebusch.

”Solsidan” i TV4 har hyllats av alla.

I går blev programmet den stora vinnaren med två kristaller, ”Årets humorprogram” och det finaste priset av dem alla, ”Årets program”.

– Det känns helt galet kul. Jag vet inte vad jag ska säga, jag är jätteglad, säger Josephine Bornebusch som tog emot priset tillsammans med Mia Skäringer.

– Jag tycker det känns roligt för alla som har jobbat. Jag har inte jobbat hårdast i den här produktionen utan det är många andra som gjort det. Det är en stor produktion, säger Mia Skäringer.

Spårlöst försvunnen

Men det alla undrade var de stora profilerna Felix Herngren och Johan Rheborg höll hus.

– Johan är på bröllop, men jag vet inte var Felix är. Men jag har precis fått sms av Johan. Han skrev att ”jag sitter på ett tomt hotellrum och gråter av glädje.” Så han är väldigt glad och önskar att han vore här, säger Josephine Bornebusch.

Försökt övertala

Manusförfattaren Pontus Edgren medger att man flera gånger försökt över-tala både Felix Herngren och Johan Rheborg att komma till galan.

– Vi har försökt övertala dem sen den dagen vi var nominerade, men de är med här mentalt, säger han.

Via ett sms till Nöjesbladet tackar och hälsar Felix Herngren att han stannade hemma med familjen:

– Tack så mycket! Ja det är jättekul att vi vann! Jag har jobbat massor och var hemma med familjen. Hej hej, skriver Felix, som inte har några fler kommentarer.

Publicerad: