Officiellt: Molins tillbaka i Malmö

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Det har varit en illa bevarad hemlighet.

Nu är det också officiellt.

Guillermo Molins återvänder till Malmö FF.

– Det ska bli otroligt stort att kliva in på Stadion igen , säger 29-åringen till klubbens hemsida.

Som tonåring kom Guillermo Molins, 29, till Malmö FF. Han har därefter haft två sejourer i klubben - där han vunnit fyra SM-guld. Nu är högermittfältaren/anfallaren klar för en tredje sejour i MFF.

På sin hemsida har Malmö FF bekräftat att Guillermo Molins återvänder till klubben.

– Guillermo Molins är en skicklig målskytt, samtidigt som han har utvecklat en styrka i kroppen och fått mycket rutin med åren. Hans erfarenheter av internationell fotboll kommer att hjälpa oss, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson till klubbens hemsida.

”Ska bli en stor ära”

– Det ska bli en stor ära att äntligen få spela för Malmö FF igen. Jag känner supportrarna och de känner mig. De vet vad de kommer att få. Det ska bli otroligt stort att kliva in på Stadion igen och spela. Det är faktiskt inte många känslor som slår det, säger Guillermo Molins.

Senast Guillermo Molins representerade Malmö FF var sommaren 2016. Efter sejourer i kinesiska Beijing Renhe och grekiska Panathinaikos återvänder Molins nu till klubben. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2021.

– Jag har fått väldigt mycket erfarenhet och känner mig nöjd med hur jag har utvecklats under de senaste två åren. Förra gången kom jag hem efter två år av stillasittande. Det gick bra då. Nu kommer jag hem från en tid som gått bra för mig personligen. Man kommer in med ännu mer självförtroende.

”Stort MFF-hjärta”

Även Daniel Andersson lyfter fram spelarens tid i Panathinaikos:

– Framför allt under tiden i Grekland har han visat att han kan prestera på en hög nivå. Nu vill han hem och bidra. Han känns hungrig och är en spelare med stort MFF-hjärta.

Då Guillermo Molins dragits med en mindre skada under våren är det oklart när han kommer att vara spelklar. Istället meddelar Malmö FF att 29-åringen kommer vara tillbaka i full träning först om några veckor.

Värvningen är den fjärde av Malmö FF i sommar. De har sedan tidigare gjort klart med Anders Christiansen (Gent), Marcus Antonsson (Leeds) och Romain Gaill (GIF Sundsvall).

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Publicerad: