”Kan inte tycka synd om sig själv”

Adu missar guldmatchen efter röda kortet

avPer Bohman

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Enoch Kofi Adu missar guldmatchen och är förkrossad.

Men nu måste han ta sig i kragen och stötta laget, menar Björn Wesström.

– Det finns inte tid att tycka synd om sig själv. Det ger ingen energi. Vi vill ha spelare som bidrar och han måste upp på hästen igen, säger AIK:s sportchef.

Han bara skrek rakt ut. För Enoch Kofi Adu kunde inte tro sina ögon när domaren bara några minuter in i matchen halade upp det röda kortet sedan mittfältaren stämplat ÖFK:s Rewan Amin på låret. Ghananen såg vansinnig ut, vägrade först lämnade planen och fick till slut ledas av med hjälp av lagkamrater.

Ville inte svara på frågor

Efteråt var Adu förkrossad och fick tröstas av Henok Goitom i pausen.

– Han var helt förstörd. Det kändes ju snudd på omöjligt att vi skulle vinna mot ÖFK efter hans utvisning. Han insåg ju det, men jag sa åt honom att inte lägga någon energi på det, säger Goitom.

Efter matchen ville spelaren inte uttala sig för de samlade reportrarna och inte heller under fredagen – när AIK kallade till pressträff – var det möjligt att ställa några frågor till Adu som alltså är avstängd i den potentiella guldmatchen mot Gif Sundsvall på söndag.

”Han är jätteledsen”

I stället svarade sportchefen Björn Wesström på frågor om mittfältaren.

– Han är ledsen. Jätteledsen. Han känner såklart att han försatt laget i en situation som inte är den han önskar, säger Wesström och fortsätter:

– Det påverkade honom väldigt stark känslomässigt. Men just nu finns det ingen tid att tycka synd om sig själv. Det ger ingen energi. Vi vill ha spelare som bidrar och han måste upp på hästen igen och göra det.

Ska inte störa laget

Sportchefen vill inte att Adus besvikelse dränerar hans lagkamrater på energi.

– Han är fortfarande ledsen. Tanken är att han ska träna fotboll i morgon igen och därmed bidra på det sättet han kan. För att kunna ge energi till laget är det bättre att han tränar än att lägga energi på att uttrycka sig och sätta ord på sina känslor.

ARTIKELN HANDLAR OM