Källor: SVT har förinspelat julvärdarna förr

”Personen var så nervös”

Publicerad:

NÖJE

I förra veckan rasade Arne Weise över det faktum att SVT förinspelar årets julvärdskap. Nu har Nöjesbladet fått uppgifter om att det inte är första gången.

– Upplägget för julvärdarna har varierat lite genom åren, säger SVT:s programdirektör Lena Glaser.

Känslorna har svallat den senaste tiden på grund av det faktum att årets julvärdar i SVT har förinspelat sina inslag och den traditionsenliga ljuständningen och julhälsningen klockan 15. Erik Haag, 50, och Lotta Lundgren, 46, i allmänhet och SVT i synnerhet har fått utstå hård kritik.

– Fy fan! Det är så jävla viktigt att man sitter där, så som jag gjorde i trettio års tid. Man kan inte sitta hemma och njuta av sig själv. Jag blir upprörd när jag hör det här. Det är åt helvete, förklarade Arne Weise, 87, för en vecka sedan.

Efter det har flera före detta julvärdar kritiserat tilltaget.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att källor inom SVT hävdar att vissa tidigare julvärdar har bandat sina inslag av olika anledningar.

– I ett fall berodde det på att personen var så nervös, säger en person som Nöjesbladet pratat med.

”Upplägget har varierat”

När Nöjesbladet når SVT:s programdirektör Lena Glaser svarar hon:

– Upplägget för julvärdarna har varierat lite genom åren. Vissa år har det funnits förinspelade inslag, men det här är första året då julvärdarna inte är på plats på julafton.

Det stämmer enligt Nöjesbladets källor.

När Nöjesbladet frågar specifikt om inslaget med en viss julvärd var direktsänt så svarar Lena Glaser kryptiskt:

– Som jag sa har vi historiskt sett bandat vissa inslag och de senaste åren har vi också bandat genrepet som back-up om det skulle hända något. Vad som sedan går live och inte varken kan eller vill jag kommentera.

Nöjesbladet når den tidigare julvärden på uppesittarkvällen som låter påtagligt stressad över frågan om personens ljus-inslag sändes direkt.

– Nja, eh ja, man bandade skitmycket, bland annat sådant som skulle gå på SVT Europa.

Sedan tackar personen för sig och vill återvända till julskinkan som står i ugnen.

Publicerad:

LÄS VIDARE