Formlösa kanoner – vi får gissa vinnaren...

Micke Nybrink synar V75-loppen på Mantorp – lördagen den 16 mars • Jackpott 40 miljoner

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Handsome Brad startar i V75–3.

Kan ha skrivit det här förr, oklart, men spaningen tål att upprepas:

V75 borde nog alltid köras på Mantorp. I alla fall när vi är i den södra delen av landet.

Ingen skulle klaga.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas V75-system. Här går du med i laget. [Extern länk]


Varför då? Jo, det geografiska ­läget är perfekt och mixen med hästar från alla väderstreck gör att loppen blir roliga. Alla har ­skapligt nära, ingen kan skylla på att det är för långt att resa.

Nu är det kanske ­inte vårkänslor, travfest med cheerleaders och pompoms på ­publikplats som väntar. Inte riktigt än. Det blir tre grader och gråmulet enligt SMHI men för oss som ska spela från soffan är det hur kul som helst.

V75-1: Harran Boko vinner sannolikt – om han sköter sig. Jag vet inte om han tänker hålla ordning på sin stora kropp hela vägen och tränare Conrad Lugauer lämnar, vis av erfarenhet, inga garantier. Så det fick bli ett gäng streck.

Ska vi leta efter jätteskrällen kan det vara No Comment. Han matchade Harran Boko i ett V75-lopp den 12 januari, var ungefär ­lika bra som trea där Harran slutade tvåa bakom Staro Leonardo.

Erik Adielsson kör och spår tolv med voltstart ser dystert ut men Adielsson kan använda hästens snabba reflexer till en pang­start. En procent.

Är inte att lita på

V75-2: Estelle Brodda var ­kanonbra senast men är inte alls att lita på. Voltstart är ett minus och skorna åker på och bajken av. Nej, inga stora plus där inte.

Varning för Stefan Melanders duo, Full Throttle och Digital Phone. Båda är anonyma och blir ospelade. Full Throttle har drömspår och nu rycks skorna.

V75-3: Känns inte det här som ett världsrekordförsök i att knäcka oss som ska spela? Nu ska ni få. Fem totalt formlösa kanoner dyker upp från ingenstans och vi ska försöka gissa vem som vinner.

Rajesh Face, Handsome Brad, Milligan’s School, Racing Mange och Sir Ratzeputz gör alla comeback efter lång vila.

Färskast form har Handsome Brad som var ute på Vincennes i början av december. Vart tog den där åttaveckorsregeln vägen? Var inte den ganska bra? För mig skulle fem veckor funka ännu bättre. Vem som vinner? Under ­pistolhot mumlar jag Milligan’s School. ­Melander låter ovanligt uppåt där.

Möter småpotatis

V75-4: Hugo Gustivar Boko är chansspiken. Timo Nurmos femåring är extra bra för klassen, har lopp i kroppen, tål grovjobb och möter småpotatis.

Det sista skrev jag mest för att peppa mig själv. V75 är sällan en räkmacka. Men hästen är grym och jag minns insatsen efter galopp på V75 i Rättvik i augusti. Kolla gärna på det.

V75-5: Badkaret gav svaret. Knifetown Winner svarar ut Mr Pellegrino och Västerbo Grosbois och sen är det över. Alla tre är kusligt startsnabba och spåren avgjorde allt. Sen är han mål, Knifetown, eftersom det är kort distans och vår, i alla fall i almanackan.

Kan gå åt skogen

V75-6: Två kanoner, Ryssebo la Reine och Queen of Sand, ska jaga ikapp och plocka ner Hossiana Boko som bombar till spets efter 250 meter. 

Det kan gå men det kan också gå helt åt skogen. Tre streck.

V75-7: Tobias del Ronco såg ut som en miljon över upploppet senast, Vikings Preacher är alltid Vikings Preacher och Secret Mission är i fantastisk form. Måla på här, många med chans.

Helgens tips

1. 10 Hugo Gustivar Boko (Mantorp, V75-4)

Klassklättrare med lopp i kroppen. Spikas.

2. 8 Hossiana Boko (Mantorp, V75-6)

Tränar strålande. Laddas. Spets och slut?

3. 1 Full Throttle (Mantorp, V75-2)

Bra spurt senast. Drömläge. Roliga skrällen.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 2, 12, 3, 1, 7, 6, 9 (11–4)

V75-2: 8, 11, 1, 5, 7, 12 (6–2)

V75-3: 4, 1, 3, 5 (7–6)

V75-4: 10 Hugo Gustivar Boko (6–1)

V75-5: 1 Knifetown Winner (2–10)

V75-6: 14, 15, 8 (3–11)

V75-7: 5, 12, 3, 2, 10, 11 (1–9)

3 024 rader/1 512 kronor

avMicke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM