Colorado på slutspelsplats efter krossen

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: David Zalubowski / TT

NEW YORK. Colorado Avalanche är tillbaka – med besked.

De sopade till Winnipeg med 7-1 i natt och häver sig därmed upp över slutspelsstrecket igen.

– Vi lyfte blicken och insåg att vi ändå inte låg så illa till och sedan dess har vi börjat spela riktigt bra hockey igen, säger Carl Söderberg, som stod för mål och två assist mot Jets, till Sportbladet.

De var ett av höstens hetaste NHL-lag, men strax före jul hamnade Avalanche i en tung svacka och den pågick så länge att de för bara några veckor sedan befann sig fyra poäng under strecket i väst.

Men nu ser de återigen ut som en utmanare, har vunnit tre av sina senaste fyra matcher och är efter den imponerande 7-1-knocken mot divisionsettan Winnipeg hemma i Pepsi Center i natt tillbaka på en wild card-plats i den västra tabellen.

– Det är inte alldeles lätt att säga vad som hänt, men när det går så tungt som det gick ett tag är det lätt att stämningen bara blir deprimerad och då är det svårt att ta sig ur negativa trender, säger Carl Söderberg när vi når honom på telefon i Denver.

– För någon vecka sedan hade vi dock ett möte och konstaterade att vi ändå inte låg så dåligt till, fast vi varit sämst av alla i två månader. Efter det lyckades vi lyfta blicken och nu tycker jag vi spelar riktigt bra hockey igen.

Splittrat succékedjan

Den 33-årige skåningen understryker också att det är mot kvalificerat motstått de lyckats vända på saker och ting.

– Det är inte bara så att vi lyckats vinna några matcher i största allmänhet. Vi har nollat Vegas och och nu slog vi Winnipeg, som är ett väldigt bra lag, med 7-1. Det är starkt.

Särskilt som coachen Jay Bednar sett sig nödgad att splittra den omsusade förstakedjan och nu har Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen i varsin formation.

Foto: David Zalubowski / TT
Landeskog

– De kommer nog spela ihop igen, men de hade några tunga veckor när de inte fick så mycket utdelning. Därför var det nog nödvändigt att skilja dem åt så att de får lira med andra tills de hittat sitt spel igen, kommenterar Carl.

Många svenskpoäng

Som är i desto finare slag själv. Han var bäst på isen i natt och bidrog såväl med ett mål – sitt nittonde för säsongen – och två assist.

– Ja, det känns bra och det har det gjort hela säsongen. Jag har inte haft några längre svackor för egen del. Nitton mål känns bra också, kommer jag upp i 20 blir jag väldigt nöjd. Det är en mycket respektabel siffra.

Även Gabriel Landeskog gjorde ett mål på stackars Connor Hellebuyck, och spelade fram till ett.

Svenskarna som vunnit NHL:s poängliga 00:18

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM