Liverpool värvar Nathaniel Clyne

avRobert Rosén

Skriver på ett långtidskontrakt

Foto: TT
Nathaniel Clyne byter Southampton mot Liverpool.

Efter en tids spekulationer är det klart.

Liverpool har på sin hemsida meddelat att Nathaniel Clyne, 24, skrivit på för klubben. Högerbacken kommer närmast från Southampton.

GUIDE: Så får du perfekta besöket på Anfield

Engelska medier uppgav i måndags att Nathaniel Clyne, 24, genomfört läkarundersökningen och skulle presenteras av Liverpool när som helst. Nu, två dagar senare, presenterar Liverpool övergången på sin hemsida.

”En drömflytt”

– Jag är glad och det är en drömflytt för mig att komma hit och spela för en sådan stor klubb med all deras historia. Jag kan inte vänta tills det börjar, sa Clyne till Liverpools hemsida.

Högerbacken, som har gjort fem landskamper för England, menar att det inte var någon tvekan när Liverpool gav sig in i jakten på försvararen.

– Så fort Liverpool visade intresse för mig var jag glad och ville bara att affären skulle gå igenom.

Clyne har skrivit på ett långtidskontrakt med klubben. Enligt BBC får Liverpool betala 162 miljoner kronor för försvararen som närmast kommer från Southampton. Clyne väljer även att hylla sin nya hemmaarena, Anfield.

Liverpools sjätte värvning

– Jag har spelat på Anfield förut och vet vad atmosfären handlar om. Det är en bra atmosfär och den kommer göra att jag höjer mig för uppgiften. Jag ser verkligen framemot det och förhoppningsvis kan det hjälpa mig till att göra bra matcher.

Värvningen av Nathaniel Clyne är Liverpools sjätte för sommaren. Sedan tidigare har de gjort klart med James Milner, Danny Ings, Adam Bogdan, Joe Gomez och Roberto Firmino.

GUIDE: Så får du perfekta besöket på Anfield

ARTIKELN HANDLAR OM