Kritiserar avstånden: ”Inga trevliga resor”

avMartin Tolén

Tyskland drog Sverige, Sydkorea och Mexiko i sin VM-grupp och är ”nöjda med det”.

Men man är inte alls nöjda med turneringens upplägg.

– Tittar man på alla resor är det inte alls trevligt, säger landslagschefen Oliver Bierhoff.

Foto: ALEXANDER NEMENOV / AFP
Landslagschef Oliver Bierhoff och förbundskapten Joachim Löw.

I sommar spelas fotbolls-VM i Ryssland.

Sverige hamnade i grupp F tillsammans med Tyskland, Sydkorea och Mexiko vilket, ur fansens synvinkel, är en mardröm med 760 mils (!) resande för att följa Blågult genom hela gruppspelet.

Och nu riktar även Tyskland kritik mot turneringens upplägg.

I en intervju med tyska Bild tycker landslagschefen Oliver Bierhoff att avstånden mellan matchstäderna är alldeles för långt.

– Vi undvek länder som England och Spanien i gruppen och kan vara nöjda med gruppen. Men vi gick tillbaka och tittade lite på spelschemat och tittar man på alla resor är det inte alls trevligt. Man skulle helst av allt vilja ha VM-matcherna nära varandra, men vi får se till att lösa det, säger Bierhoff.

”Kan bo på två ställen”

Tyskland spelar sin premiär mot Mexiko i Moskva och följer upp det med resor till Sotji (möte med Sverige) längst söder ut och en 200 mil lång resa österut till Kazan (Sydkorea).

Därför talar det mesta för att Tyskland väljer att bo i Sotji – Sveriges hemort under turneringen – och/eller Moskva under turneringen.

– Vi vet inte riktigt än, men Sotji är inte uteslutet. Nu kommer vi att titta närmare på logistiken, resetiden och avstånden. Men det här är en turnering där du kan välja att bo på båda ställena, säger Bierhoff.

”Sverige är obehagliga”

Och när det svenska landslaget kommer på tal uttrycker den tyske landslagschefen sin största respekt.

– Sverige är en obehaglig motståndare. De är väldigt disciplinerade vilket italienarna fick känna på nyligen. De kommer säkert inte spela offensivt mot oss, så det kommer att bli mycket anfallsspel och tålamod för vår del. Men de har bra spelare från Bundesliga och man vet inte hur det blir med Zlatan Ibrahimovic än. Sen är de väldigt farliga på fasta situationer.

Fotbolls-VM i Ryssland spelas mellan 14 juni och 15 juli.

Foto: MLADEN ANTONOV / AFP