Bianca slår tillbaka mot kritiken: ”Fler borde öppna upp sig”

avStina Dahlgren

Bianca Ingrosso svarar nu på kritiken om hennes öppenhet.

De senaste veckornas hatkommentarer har fått henne att reagera.

”Om jag inte vore personlig och mig själv så blir det varken intressant för mig att skriva eller för er att läsa”, skriver hon på sin blogg.

1 av 2 | Foto: Magnus Sandberg
Bianca.

Bianca Ingrosso, 22, är känd för att vara öppet med det mesta. I Wahlgrens värld har hon pratat om allt från analkramper till kärlekssorgen när pojkvännen Philippe Cohen, 23, gjorde slut. Hon har också pratat öppet om sin bulimi.

Många hyllar Bianca för att hon vågar prata öppet om svåra ämnen, men på sistonde har hon stött på motstånd. I det senaste avsnittet av sin podcast berättar hon att hon får så mycket hatkommentarer att hennes ätstörning är på väg tillbaka. Nu slår Bianca tillbaka mot de som kritiserar henne för hennes öppenhet.

”Det kommer aldrig gå att varenda en av er ska förstå exakt vad jag menar osv. Men jag känner ändå att jag ofta blir väldigt missförstådd om vad mitt syfte är med min öppenhet”, skriver hon på sin blogg.

Har inget syfte

Hon skriver att hennes öppenhet inte handlar om att få fler läsare utan att hon bara är sig själv fullt ut.

”För mig har min öppenhet aldrig varit något jag lagt några funderingar på. Jag har inget speciellt syfte med det, får heller inte ut något speciellt av det, utan det är helt enkelt bara den jag är som person”, fortsätter hon.

Hon menar att om hon istället skulle hålla inne med sina tankar så skulle hon få kritik för det också.

”Om jag inte vore personlig och mig själv så blir det varken intressant för mig att skriva eller för er att läsa. Då skulle det helt enkelt bara bli som att läsa en artikel på en tidning. Opersonlig, formell och faktaliknande… Det hade ni nog inte velat läsa?!”

Har olika sidor

Bloggerskan och tv-profilen skriver att hon vet vid vilka tillfällen hon bör vara professionell och lugn. Hon har olika sidor som hon visar upp vid olika tillfällen. Att hon pratar öppet om sitt liv och sina känslor hjälper henne att bota sin ångest, och hon tror även att det kan hjälpa andra.

”Om vi tar exemplet som min ätstörning. Jag vet att jag har hjälpt så många tjejer där ute med att våga berätta för sina föräldrar, vänner, lärare osv att de har ett problem”.

”Vi går snart in i 2018 och jag står verkligen för att fler borde öppna upp sig”, skriver Bianca Ingrosso.

ARTIKELN HANDLAR OM