Publicerad:
Uppdaterad:

Utvisade och utslagna

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tre röda kort knäckte Ljungskile

1 av 8 | Foto: Domaren Daniel Stålhammar hade en tuff match - tre röda kort delade han ut.

Det hårda spelet fällde Ljungskile.

Laget fick tre spelare utvisade mot Brommapojkarna.

– De kom ut överladdade, säger Richard Henriksson till TV4 Sport.

Ljungskile har spelat riktigt tufft i många matcher i allsvenskan. Men i den sista kvalmatchen kostade det tuffa spelet laget platsen i allsvenskan. Laget fick Peter Hiir-Salaka utvisad utvisad efter bara lite drygt 16 minuter sedan han dragit på sig sitt andra gula kort.

– Det är väldigt speciellt spel. De kom ju ut överladdade. Man fick ont i högerhanden när man skulle hälsa inför matchen. Det fäller dem och de ska vara glad att de bara har en man utvisad, sa Richard Henriksson till TV4 Sport efter de första 45 minuterna.

”Ska vara rött”

Det blev dock värre i andra halvlek. Richard Jansson delade till exempel ut en armbåge i magen på Christer Youssef som domaren dock inte såg.

– Det var väldigt fult. Det där ska vara rött kort, kommenterade TV4 Sport-experten Pontus Kåmark tilltaget.

Tre röda kort

LSK fick dock ytterligare ett rött kort innan matchen var slut. Med sex minuter kvar, mitt i jakten på det nödvändiga 2–1-målet drog Cedomir Zarkovic på sig sitt andra gula kort efter en ful tackling och blev utvisad. Strax därefter tacklade Daniel Åkervall en BP-spelare våldsamt, men det blev bara gult kort. I slutsekunderna fick Åkervall ändå rött kort sedan han också dragit på sig en andra varning. Därmed är Ljungskile utslagna ur allsvenskan efter bara ett år i högsta serien.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: