”De platserna brukar ta slut snabbast...”

Hysteri efter biljetter till en av Sveriges största folkfester

Foto: Bildbyrån
Förra året vann Timoko Elitloppet tillsammans med Björn Goop. Vem vinner i år? I dag släpps restaurangbiljetterna till jättearrangemanget på Solvalla.

avErik Pettersson

TRAV

09.00 under måndagsmorgonen släpps restaurangbiljetterna till en av Sveriges största folkfester: Elitloppet.

Som vanligt är det hysteri efter platser till det enorma travarrangemanget.

– Över 10 000 sittande matgäster ska serveras under helgen, säger krögaren Morgan Lydebring.

Elitloppet på Solvalla är Sveriges största travlopp där omkring 60 000 personer gästar travbanan i Stockholm under dagarna tre för att avnjuta travsport i världsklass.

Inför fjolåret ändrade storbanan upplägg efter flera års telefonkaos vid bokningar av restaurangplatser. 2015 fick Solvalla motta 90 000 samtal - på två timmar.

Därav är det numera bara onlinebokning som gäller för de olika restaurangerna där den stora, fina, Kongressen, står högst i kurs, där flera av Sveriges kändisar syns mingla under helgen.

Väntar ett nytt galet stormöte?

09.00 under måndagsmorgonen släpper banan sina biljetter till 2018:s års Elitloppet och som vanligt är det hysteri efter platser.

Den svenske Prix d’Amérique-vinnaren Readly Express är redan inbjuden.

Tvåan i samma superlopp, franske Bold Eagle, är beredd att komma.

Och Daniel Redéns trea, Propulsion, siktas också mot det enorma sprinterloppet.

– Platserna i Restaurang Kongressen brukar ta slut snabbast, men det finns ett jättebra utbud på hela arenan, säger krögaren Morgan Lydebring.

”Enorm leverans av mat och dryck”

Han fortsätter:

– Över 10 000 sittande matgäster ska serveras under helgen och som evenemang tillhör Elitloppet ett av de största i Sverige med en enorm leverans av mat och dryck. Det är en fantastisk stämning i restaurangerna och naturligtvis är det höjdpunkten på året för såväl gäster som personal, säger Morgan Lydebring.

Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor. Förra året hade Elitloppshelgen över 60 000 besök, cirka en miljon TV-tittare i TV4 och TV12 samt 373 miljoner kronor i omsättning på ATGs spelformer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Trav

Solvalla