Vittnar mot Moore: ”Jag kände skuld”

Av: Joakim Magnå

Publicerad:
Uppdaterad:

Leigh Corfman anklagar senatorskandidaten Roy Moore för sexuella närmanden när hon var 14 år och han 32.

Nu berättar hon att händelsen satt djupa spår av skam.

– Det tog år att återfå tron på mig själv, säger hon i en intervju i NBC:s ”Today”.

Senatorskandidaten Roy Moore.
Foto: Mickey Welsh / AP TT NYHETSBYRÅN
Senatorskandidaten Roy Moore.

En rad kvinnor har berättat att de utsatts för olika former av sexuella trakasserier och övergrepp av den republikanske Alabamapolitikern Roy Moore, som kandiderar till senaten i ett fyllnadsval i december.

Leigh Corfman var först ut när hon nyligen berättade i Washington post om hur Moore ska ha betett sig olämpligt i slutet av 1970-talet när hon var 14 år. Han var då 32 år och biträdande distriktsåklagare. Nu förklarar hon i en intervju med NBC hur ”en stor tyngd” lyfts i och med att hon valde att träda fram. Tidigare hade hon bara berättat för sina nära och kära.

”Var 14 och dejtade inte”

Den första kontakten med Moore skedde i en domstolsbyggnad i Alabama där hon väntade på sin mamma. Han bad om hennes telefonnummer och arrangerade en träff.

– Jag skulle inte kalla det för en dejt. Mer ett möte. Jag var 14 och dejtade inte. Vid 14 kunde jag inte fatta sådana beslut, säger hon till NBC:s Savannah Guthrie.

När de sågs för andra gången hemma hos Roy Moore la han ut filtar på vardagsrumsgolvet och klädde av sig inpå bara underkläderna.

– Han smekte mig över kläderna, det som var kvar av dem, och han försökte få mig att smeka honom tillbaka.

Förstod inte

Leigh Corfman säger i intervjun att hon vid tillfället inte förstod att hon blivit utsatt för ett övergrepp. Begreppet fanns inte i ”min vokabulär”, förklarar hon.

Roy Moore förnekar alla anklagelser som riktas mot honom från olika kvinnor. Trots krav på att han ska avbryta sin valkampanj verkar han inställd på att fullfölja.

Han säger sig inte alls känna Leigh Corfman.

– Jag undrar hur många mer som mig han inte känner, svarar hon nu.

Spåren sitter djupt. Det tog årtionden att skaka av sig upplevelsen, berättar hon i NBC:s ”Today”.

– Det tog bort mycket av det speciella med att träffa män. Det tog bort tilliten. Det tog år att återfå tron på mig själv. Jag kände skuld.

Publicerad: