Två män skjutna på pizzeria i Uppsala

avJoakim Magnå, Richard Aschberg

NYHETER

Två män sköts på en pizzeria i Flogsta i Uppsala.

Polisen misstänker att skytten rekat inne i lokalen och sedan gått ut – för att komma tillbaka tio minuter senare, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– En gärningsman har avlossat flera skott, säger Marcus Svensson, vakthavande befäl vid polisen.

Enligt polisen känner de skjutna inte varandra.

Foto: Utryckning Uppsala
Två män har skjutits på en pizzeria i Uppsala.

Polisen larmades om skottlossningen vid 20.47 på fredagen.

– Det har varit skottlossning inne på en pizzeria i stadsdelen Flogsta. Två personer är skottskadade och förda till sjukhus, oklart skadeläge, säger Marcus Svensson, befäl vid polisens ledningscentral i region Mitt.

– Det är en gärningsman som avlossat flera skott och sedan setts springa från platsen.

Ingen koppling till varandra

De två skadade personerna, som är mellan 20 och 30 år, verkar inte ha någon koppling till varandra, men skottlossningen bedöms vara en uppgörelse mellan kriminella uppger polisen.

– En har förts till sjukhus i ambulans, den andre blev skjutsad av kompisar till sjukhus. Det enda jag vet om skadorna är att de var vid medvetande när de fördes mot sjukhus, säger Marcus Svensson.

Senare meddelade polisen att en av de skottskadade personerna är utländsk medborgare medan den andra är en person boende i Uppsala.

I samband med skottlossningen befann sig ett drygt trettiotal matgäster inne på pizzerian men ingen av dem skadades fysiskt.

Rekade i förväg

Skytten tros ha gått in på pizzerian för att rekognosera, enligt uppgifter till Aftonbladet. Efter att ha konstaterat att offret var på plats gick personen ut igen för att återkomma runt tio minuter senare.

Ett stort antal polispatruller har under natten jobbat med ärendet och polishelikoptern deltog under fredagskvällen. Området kring pizzerian har spärrats av och tekniker har under natten påbörjat teknisk undersökning.

Under tidig lördagsmorgonen var ingen person gripen för händelsen.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Polisens råd: Så här ska du göra om du hör skottlossning 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala