Halfvarsson hindrades från att träffa flickvännen

Åkte hem utan att träffa Jennie Öberg

Av: Simon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:
PÅ ÅTERSEENDE. Calle Halfvarsson är uttagen till OS. Hans sambo Jennie Öberg får ­däremot stanna hemma och det kommer nu att dröja innan de ses igen.
Foto: PONTUS ORRE
PÅ ÅTERSEENDE. Calle Halfvarsson är uttagen till OS. Hans sambo Jennie Öberg får ­däremot stanna hemma och det kommer nu att dröja innan de ses igen.

Calle Halfvarsson anlände till Seefeld mindre än 24 timmar innan lördagens sprintkval efter att ha spenderat tid på hemmaplan i Falun.

Men däremot höll han sig borta från sambon Jennie Öberg.

– Tyvärr blev det så och nu kommer vi inte se varandra på ett bra tag, säger han.

Calle Halfvarsson har haft en strulig säsong men så under förra helgen i slovenska Planica slog 28-åringen till.

Efter att ha vurpat bort sig under lördagens sprint tog Halfvarsson stor revansch när han blev trea över 15 kilometer klassisk skidåkning, endast slagen av Johannes Kläbo och vinnaren Alexey Poltoranin.

Efter framgången reste han sedan hem till Falun för att få lite lugn och ro, men även för att kunna spendera lite tid med nära och kära innan avgång mot Seefeld, Sapporo och slutligen Pyeongchang.

Höll sig borta från flickvännen

Men flickvännen Jennie Öberg, som inte blivit uttagen till Olympiska spelen, fick han aldrig träffa.

– Nu blev det inte så mycket av det. Jennie har varit sjuk, så jag har varit själv. Tyvärr blev det så och nu kommer vi inte se varandra på ett tag, säger han.

Jag gissar att det räcker med att någon hostar för att man ska ta avstånd nu inför OS?

– Nej, det blir ju så. Det är väl så alla tider på vintern, men det blir väl lite extra viktigt nu inför OS.

Det förlängda besöket i Falun gjorde att han ankom till Österrike först sent på fredagseftermiddagen, mindre än 24 timmar innan sprintprologen 11.50 på lördagen.

– Ja det blev så nu. Jag ville ha någon dag till på hemmaplan och vi tog det beslutet att jag reste idag. Det blir tajt mot tävlingarna, men samtidigt är inte helgens tävlingar som är det största fokuset, det är OS. Jag kände att jag behövde lite lugn och ro.

Lider med Emil Jönsson

Lördagens sprint går i fristil till skillnad för OS-banorna som är i klassiskt.

– Det är mer känslan som är viktig. Det är väldigt stor skillnad att köra skejt mot klassiskt och man ska inte dra för stora växlar av det. Men förhoppningsvis kan jag stå på benen och hålla stavarna hela.

Till sist. Vad känner du över att Emil Jönsson inte får inte följa med till OS?

– Klart det är tråkigt. Tråkigast för Emil att han inte får chansen på ett OS. Men han har haft det tungt under säsongen och enligt SOK inte kvalat sig in.

Publicerad:

LÄS VIDARE