Christina Lindberg

Olle Jönsson vägrar stå på scen – med Christina Lindberg

avFelicia Nordlund

Stormig konflikt mellan dansbandsstjärnorna: ”Man måste välja vilket läger man ska stå i”

1 av 5

Olle Jönsson vägrar att stå på scen med Christina Lindberg. Den långa vänskapen har fått ett slut efter triangeldramat.

— Jag är jätteledsen, det tog mig hårt, säger Christina Lindberg till Expressen.

Den populära dansbandsklassikern ”De sista ljuva åren” har framförts otaliga gånger av ”Lasse Stefanz” och Christina Lindberg, 47, sedan låten släpptes 1988. Men nu verkar det vara slut med det. Olle Jönsson, 61, frontman i bandet, vägrar att stå på scen med Christina Lindberg. Anledningen är att sångerskan spelat in en duett med den tidigare ”Lasse Stefanz”-medlemmen Lasse Sigfridsson, som sparkades från bandet efter en konflikt 2013.

Raseriutbrott

När Christina Lindberg tillsammans med Olle Jönsson återigen skulle framföra låten under ”Kul i juli” i Helsingborg vägrade Olle. När Christina senare ringde upp sin sångpartner för att höra efter vad som pågick fick hon en rejäl avhyvling.

— Jag minns inte ordagrant vad han skrek. Men han var jättearg på mig, och då menar jag verkligen jättearg. Det hela gick ut på att jag gjort en duett med Lasse - ”Livets många skeenden” och han menade att jag inte valt hans sida, berättar hon för Expressen.

Hamnade i rätten

Bakgrunden till konflikten mellan Lasse Sigfridsson och Olle Jönsson är en ekonomisk tvist som utlöstes 2013. Det hela resulterade i ett splittrat band och en rättegång i Kristianstads tingsrätt som gav Lasse Sigfridsson rätt på alla punkter.

— Jag är inte dum, jag vet att Olle varit arg på Lasse. Men jag tycker om dem båda, och musik handlar inte om det, säger Christina och fortsätter:

— Jag är jätteledsen, det tog mig hårt. Ledsen och lite arg till och med. För ingen har rätt att säga till mig vad jag ska göra.

Olle Jönsson själv vill inte kommentera konflikten närmare.

– Min enda kommentar är att man måste välja vilket läger man ska stå i här i livet, säger han till Skånska Dagbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM