Klefbom matchhjälte igen – med pappa på läktaren

avEmilia Cederholm, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Oscar Klefbom börjar bli en van matchhjälte för Edmonton.

För tredje matchen på kort tid såg svensken till att sätta ett avgörande mål för sitt Oilers. I natt kvitterade han med 56 sekunder kvar av den tredje perioden i en match som laget sedan vann på straffar.

– Tajmingen har varit bra den senaste tiden. Jag väntar tills det blir lite dramatik på isen, säger Klefbom med ett skratt efter matchen.

Oscar Klefbom avgjorde mot Dallas för en vecka sedan och några dagar senare blev han matchhjälte mot LA Kings.

– Jag lyckas inte göra ett mål på 22-23 matcher. Sedan får jag avgöra två gånger i rad. Jag är otrolig glad över det, sa 25-åringen till Sportbladet då.

Och nu har han gjort det en tredje gång – precis när laget behövde det som mest. Klefbom satte det viktiga kvitteringsmålet i den tredje perioden i Edmontons match mot St Louis.

Edmonton låg under med 2–1 när Färjestadssonen klippte till med ett direktskott i närheten av blålinjen, med mindre än minuten kvar av matchen.

Hjälte inför sin pappa

– Det ger så mycket självförtroende att vinna på ett sådant här sätt, säger Klefbom, och tillägger att resan hem till Edmonton blir enkel.

Klefbom fick göra mål inför sin pappa Håkan, som var på plats i publiken.

– Det var speciellt. De kanske måste stanna lite längre. Jag vet inte. Det är så klart en härlig känsla, speciellt för mig, att han kommer hela vägen från Sverige för att se mig spela. Och så sätter jag kvitteringsmålet och vi vinner sedan matchen, säger han.

Förlängningen blev mållös och i straffläggningen avgjorde Connor McDavid för Edmonton.

Oskar Sundqvist noterades för en assist för St Louis.

Klefboms pappa på läktaren

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM