Prins Harry och Meghan lämnar lyxhuset i England

Frogmore Cottage får nya hyresgäster

Publicerad:
Uppdaterad:

Brittiska kungahuset

Frogmore Cottage, lyxhuset vid Windsor Castle, har varit Harry och Meghans fasta punkt i Storbritannien.

Nu lämnar paret över nycklarna till Harrys kusin.

– Det bevisar att de har lämnat kungahuset för gott, säger hovexperten Sara Ericsson.

Beskedet slog ned som en bomb. Prins Harry och Meghan överger den stora nyrenoverade villan vid Windsor Castle.

Paret har flyttat ut sina tillhörigheter i största hemlighet och skeppat över bohaget till Kalifornien där de numera bor.

Nu har Harrys kusin prinsessan Eugenie och hennes man Jack tagit över huset. De fick nycklarna redan i slutet av oktober. Brittiska medier rapporterar att drottning Elizabeth fick information om flyttkarusellen först när de två paren redan kommit överens.

Hertiginnan Meghan Markle och prins Harry lämnar lyxhuset Frogmore Cottage.
Foto: TT
Hertiginnan Meghan Markle och prins Harry lämnar lyxhuset Frogmore Cottage.

Tvingades betala tillbaka

Harry och Meghan fick Frogmore Cottage i gåva av drottning Elizabeth i samband med bröllopet. Det var tänkt att vara parets fasta punkt i Storbritannien. Drottningen äger fortfarande huset, men paret skulle få använda det på livstid och kalla det sitt hem. Skattebetalarna fick punga ut runt 27 miljoner kronor för att renovera huset – pengar som paret senare betalade tillbaka.

Drottning Elizabeth gav paret ett så kallat prövoår med möjlighet att komma tillbaka till kungahuset om de inte trivs med livet utanför slottsportarna.

– Harry och Meghan har återigen gjort ett tydligt statement att de är klara med Storbritannien och livet i den kungliga sfären. De är helt ointresserade av att återvända till England, säger Sara Ericsson.

Foto: TT
Frogmore Cottage

Köpte megavilla i Kalifornien

Harry och Meghan köpte tidigare i år ett stort hus i Montecito i Kalifornien för runt 127 miljoner kronor. Det har 9 sovrum, 16 toaletter, egen biograf, spa, vinkällare och stor pool.

Huset köptes efter att paret gjort en monsterdeal med streamingjätten Netflix som sägs vara värd runt en miljard kronor. Paret ska producera dokumentärer och barnprogram.

– Det är en väldigt exceptionell situation för paret. De arbetar för Netflix som just nu dramatiserar Harrys mamma och det trasiga äktenskapet med hans far i ”The crown”. Det tyder på en stor spricka i den kungliga familjen, säger Sara Ericsson.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM KUNGLIGT