Sorgen på ”Mandelmanns gård” – hunden Siri har somnat in

Gustav Mandelmann: En epok är över

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Det råder stor sorg i säsongens sista ”Mandelmanns gård”.

Efter 15 år har hunden Siri lämnat Djupadal.

– Troligtvis hade hon fått en liten hjärtinfarkt, och vi var tvungna att ta beslutet att hon skulle få somna in, säger Marie Mandelmann.

Säsongsavslutningen av ”Mandelmanns gård” i TV4 blir sorglig. Den dansk-svenska gårdshunden Siri dör plötsligt 15 år gammal.

– För några dagar sedan hade Siri en fantastisk dag. Hon sprang omkring här och busade och vi hade jätteskönt. Och så bara, från en sekund till en annan blev hon jättedålig, berättar Marie Mandelmann.

– Hon hade börjat få svårt att andas, hon hade svårt att sitta upp till och med.

Paret Mandelmanns ringde då till veterinären.

– Hon insåg och vi insåg att det fanns ingenting att göra. Troligtvis hade hon fått en liten hjärtinfarkt, och vi var tvungna att ta beslutet att hon skulle få somna in.

Gustav Mandelmann och Siri med favoriten: ägg.
Foto: TV4
Gustav Mandelmann och Siri med favoriten: ägg.

”En epok som är över”

– Siri har varit här i över 15 år och liksom alltid funnits på gården. Jag kan inte minnas tiden innan Siri, säger Gustav Mandelmann. Hon var som en i familjen och det var hon som var chef över gården.

– Hon levde sitt eget liv här på gården. Sprang runt och upptäckte saker och smakade på saker. Det var så självklart, och nu är hon borta. Det är verkligen en epok som är över.

Foto: TV4
Dansk-svenska gårdshunden Siri blev 15 år gammal.

Planterar ett träd till minne

Marie Mandelmann berättar att Siri älskade värme och att bli ompysslad vid kaminen. Till hennes minne planterar de ett träd, en körsbärskornell, på den soligaste platsen i hönsgården i en sluttning.

– Varje morgon kommer solen att värma upp den backen först, och där ligger hon, för hon älskade att ligga i solen och ta all värme.

Gustav Mandelmann berättar vidare att trädet blommar tidigt på våren när solens första strålar värmer. Trädet har dessutom äggliknande bär. Och ägg var något av det bästa Siri visste.

– Alltid, alltid när det här trädet kommer att blomma, då kommer Siri att springa på ängarna där uppe i hundhimlen, det är jag säker på.

”Mandelmanns gård” sänds 2 mars på TV4 och TV4 Play.

Foto: TV4
Siri älskade att värma sig vid kaminen.
Publicerad:

LÄS VIDARE