Nattklubben stoppar dildoutdelning – efter Jeanettes kritik

Foto: Privat
Jeanette, 28, reagerade på nattklubbens marknadsföring.
NYHETER

Nattklubben i Karlskrona skulle dela ut en gratis dildo till de första 70 gästerna. Jeanette, 28, reagerade på upplägget – och nu har klubben ändrat sig, rapporterar KvP.

– Har det inte skett ett övergrepp tidigare så kommer det hända när 70 berusade personer har dildos, säger Jeanette till Aftonbladet.

En helg i slutet av januari befann sig Jeanette Olsson, 28, från Karlskrona på nattklubben Statt i centrala stan. Innan hon gick hem bestämde hon sig för att testa ”ett socialt experiment”, som hon kallar det.

Hon gick fram till vakten utanför klubben och berättade en påhittad historia om att en kille hade sagt att han ”skulle vänta utanför” på ett hotfullt vis, och att hon inte vågade gå hem ensam.

– Jag undrade vad de skulle göra i ett sådant läge. Men vakten bara tittade på mig och vände sig om, det hade funnits så mycket han kunnat göra. Bett mig peka ut killen eller så, säger Jeanette.

Kontroversiell klubbsatsning

Efter händelsen gick hon och tänkte på det inträffade i några veckor, men höll det för sig själv. Men när nattklubben basunerade ut en ny satsning reagerade hon kraftigt.

Statt skulle nämligen hålla en klubbkväll med ”Fifty Shades of Grey”-tema. Till de första 70 gästerna utlovades en goodiebag med bland annat en dildo.

– Med en vakt som inte tar en tjej som blivit utsatt för övergrepp på allvar, och 70 berusade personer med dildos i handen som saknar konsekvenstänkande, säger Jeanette.

Hon fortsätter:

– Det kan inte sluta bra. Har det inte skett ett övergrepp tidigare kommer det hända då. Ett övergrepp är allt som sker mot ens vilja.

Jeanette valde att skriva ett Facebookinlägg på Statts Facebooksida, där hon berättade om det som hände några helger tidigare och hennes känslor inför dildoutdelningen. Responsen blev överlag väldigt positiv.

– Många höll med och tyckte att det var bra, sen har några varit negativa och sagt att jag är lättkränkt. Men jag tror de har missuppfattat vad jag vill.

”Temafester är jätteroliga”

Även Statt har hanterat händelsen bra, tycker Jeanette. Vaktchefen har tagit kontakt för att göra en utredning om den tidigare händelsen och dildo-goodiebagsen har strukits från ”Fifty Shades”-kvällen.

Nu kan Jeanette tänka sig att gå på festen.

– Varför inte? Temafester är jätteroliga, och Statt har hanterat det här professionellt. Det var nog bara inte så bra genomtänkt, säger hon.

Nattklubbschefen Marco Djelevic Virriat säger till KvP att det stämmer att Jeanettes upplevelser tagits upp med vakterna – och att de bestämt sig för att stryka dildo-gåvorna.

– Vi vill inte att någon ska känna obehag inför att de här skulle användas för att trakassera tjejer eller killar. Så vi valde att ta bort det, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM