Pattinson ombads ofreda hund under filminspelning – vägrade

Stöttas nu av PETA efter sitt beslut

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Alastair Grant / AP TT NYHETSBYR N
Robert Pattinson.

Enligt Robert Pattinson bad regissören honom att utföra en sexuell handling med en hund under inspelningen av filmen ”Good Time”.

Han vägrade och stöttas nu av PETA som ska utreda händelsen.

– Den ena halvan av regissörsduon bad mig att göra det på riktigt och sluta vara så mesig, säger Pattinson i ”Jimmy Kimmel live”.

Skådespelaren Robert Pattinson är aktuell med filmen ”Good Time”. Där spelar han rollen som en brottsling som försöker få ut sin yngre bror ur fängelset.

I talkshowen”Jimmy Kimmel live” sa Pattinson att en av filmens regissörer bett honom att utföra en sexuell handling mot en hund under inspelningen, skriver Metro UK.

– I en scen vi filmade stormar en knarklangare in i rummet och jag sov med hunden och gav honom i princip en avrunkning, säger han i programmet och fortsätter:

– Den ena halvan av regissörsduon bad mig att göra det på riktigt och sluta vara så mesig.

De två bröderna Benny och Josh Safdie regisserar filmen. På Twitter har dock Josh gått ut och sagt att det som Pattinson påstår inte är sant.

Stöttas av PETA

För att spela in scenen användes istället en atrapp, enligt Pattinson. Efter sitt uttalande om att vägra får han nu stöd av djurrättsorganisaitonen PETA, enligt Metro UK.

”Robert Pattinson är vår typ av kille (och alla som har ett hjärta) för att han vägrade att ofreda en hund - som är som att förgripa sig på ett barn - och för att han pratade om det så att allmänheten kan se att djurtränare ännu en gång prioriterar pengar och ignorerar djurens välmående”, skriver de i ett uttalande.

Händelsen ska utredas av PETA för att avgöra om ett lagbrott har begåtts eller inte.

Publicerad: