OS-hjältens ilska: ”Känner mig utnyttjad”

avAndreas Lillhannus

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Jenny Rissveds stoppas från VM.

Nu uttalar sig OS-hjälten för första gången om konflikten.

”Jag är ledsen och jag känner mig utnyttjad”, skriver hon på Instagram.

Jenny Rissveds blev cykeldrottning med hela svenska folket när hon vann OS-guld i Rio förra sommaren.

Hon får dock ingen möjlighet att göra om den bedriften när VM avgörs i september.

I helgen kom nämligen beskedet att Rissveds stoppas från tävlingen, tillsammans med Ida Jansson och Alexandra Engen, på grund av en avtalskonflikt.

Rissveds personliga avtal med Scott krockar nämligen med svenska cykelförbundets nya avtal.

– Det är förskräckligt tråkigt. Jag tycker det är jättesynd. Det enda ärliga som går att säga är att det är oerhört tråkigt. Det har inte gått att lösa på annat vis, sa förbundskaptenen Annie Söderberg till DT.

”Känner mig utnyttjad”

I går gick Rissveds lagledare Thomas Frischknecht, i en intervju med Pinkbike, ut och hävdade att cykelförbundets tävlings- och marknadschef Anders Bromée ”terroriserat” Rissveds i över ett år, och att OS-hjältens förtroende för förbundet helt är raserat.

Nu har cykelstjärnan själv, för första gången sedan bråket uppdagades, uttalat sig.

”Jag är ledsen och jag känner mig utnyttjad, och skulle det inte vara för att människor runt mig kämpar dygnet runt för mina rättigheter, så skulle jag vara orolig för framtiden”‚ skriver hon bland annat på Instagram.

”Skrevs kontrakt utan min vetskap”

Rissveds pekar inte ut någon specifik människa i inlägget.

”Det här har hållit sedan i februari då mitt namn såldes och kontrakt olyckligt nog skrevs utan min vetskap. Jag vill inte hänga ut eller kasta skit på någon, det är inte vem jag är”‚ skriver hon.

Rissveds avslutar sitt inlägg med:

”Det viktigaste för mig att är att veta att folket som tagit mig hit kan ta mig ännu längre, och att de alltid har min rygg oavsett vad. Jag är säker på att alla som läser det här inlägget vet vem som står på min sida och vem som inte gör det i den här konflikten”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cykel