Polisen sköt varningsskott vid stenkastning i Göteborg

Av: Per Arnsäter

Publicerad:

NYHETER

Polisen har avfyrat ett varningsskott mot stenkastande ungdomar i området Länsmansgården i Göteborg, enligt vakthavande befäl Göran Carlbom.

Flera bilar har brunnit och händelsen rubriceras som våldsamt upplopp och mordbrand, alternativt skadegörelse genom brand.

Polisen fick flera samtal vid 2-tiden om bränder i området Länsmansgården i Göteborg. Tre olika brandplatser upptäcktes enligt Carlbom. Dels brann det i en soptunna, dels i en bil vid ett träd samt i flera bilar på en parkering.

– I samband med detta var det en del ungdomar som sprang runt, säger Carlbom.

Polisen misstänker att det var 10–15 ungdomar som startat bränderna.

– När vi kommer fram blir vi utsatta för stenkastning och i samband med det är det en kollega som skjuter ett varningsskott, säger Carlbom.

Vill hindra att det blossar upp igen

Ungdomarna ska ha skingrats från platsen och det finns inga uppgifter om några personskador. Händelsen rubriceras i nuläget som våldsamt upplopp och mordbrand, alternativt skadegörelse genom brand.

– Vi biträdde räddningstjänsten så de kunde släcka bränderna, sen 45 minuter tillbaka är det lugnt i området, säger Carlbom strax innan klockan 04.00.

Ingen är frihetsberövad i nuläget.

– Eventuella vittnen som ger sig till känna försöker vi prata med, men nu håller vi ställningarna så att det inte blossar upp igen, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl region Väst.

Publicerad: