”Pochettino på Citys U23-match”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Mauricio Pochettinos oväntade besök på en U23-match skapar rykten, José Mourinho nobbar Zlatan och Derby tar ett mångmiljonlån för att överelva.

Här är dagens fotbollsrubriker från England.

DAGENS SNACKIS

Eftersom det fortfarande är oklart huruvida säsongen kan spelas färdigt eller ens vilket upplägg som då gäller kan vi lika gärna blicka framåt. Innan virusets utbrott såg Pep Guardiola ut att kunna lämna Manchester City i sommar.

En åskådare under klubbens senaste U23-match mot Arsenal spär på dessa rykten. På Emirates läktare satt nämligen oväntat nog Mauricio Pochettino, skriver Daily Mail. Citys ledning ska, liksom många andra, vara stora beundrare av argentinaren. Matchen slutade hur som helst med vinst för gästerna, 4–2. Kanske spanade tränaren in sina kommande spelare...

Foto: Darko Vojinovic / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS BEKRÄFTELSE

Harry Kane bekräftar att han kan lämna Tottenham kommande säsong. I en intervju med Jamie Redknapp är han i alla fall öppen med att en flytt är möjlig. ”Jag kan inte säga ja eller nej. Jag älskar Spurs,”, inleder kaptenen. ”Men jag har alltid sagt att om jag känner att vi inte tar steg i rätt riktning är jag inte den som stannar bara för att”. Anfallaren tillägger att han inte kan svara på om han hade kunnat tänka sig att stanna för evigt, något som han dock inte utesluter helt. Återstår att se hur det slutar.

DAGENS RÄDDNINGSPAKET

Derby är nära ett lån på 30 miljoner pund från amerikanska investmentbolaget MSD Capital Invest. Championship-klubben kämpar just nu för sin överlevnad på grund av den ekonomiska kris som coronaviruset förorsakat. Derby, som hela tiden har varit medvetna om sin knapra ekonomi, ska ha vänt sig till bolaget för att få hjälp redan i början av utbrottet. Pengarna är ett lån snarare än en investering som kommer betalas tillbaka över tid.

DAGENS DISS

Många tränare och spelare har på sistone fått plocka ut sin drömstartelva. Zlatan Ibrahimovic valde exempelvis sig själv – men när vännen José Mourinho ställde upp sin elva fattades svensken. Dessutom finns inte en enda spelare från tiden i Manchester United med. Men väl en tränarrival i Premier League...

Mourinhos drömelva: Cech; Zanetti, Terry, Carvalho, Gallas; Makelele, Lampard, Özil, Hazard; Drogba, Ronaldo.

Foto: Jens Meyer / TT

DAGENS FAJT

Non-league-klubbarna är inte nöjda med FA:s beslut att ställa in säsongen. Över 70 av de drabbade är överens om att beslutet kommer överklagas. Det var i torsdags som förbundet meddelade att säsongen inte kommer spelas färdigt på grund av coronaviruset. En av de mest upprörda är säkerligen Jersey Bull. Klubben hade fram tills uppehållet gjort en så kallad perfekt säsong och var därmed i princip klara för uppflyttning till division fem.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.