Speedwayklubbarna redo – kan ta emot publik på tisdag

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN

Folkhälsomyndigheten kan tänka sig att släppa in 500 personer på idrottsevenemang.

Speedwayklubbarna är redo – redan till nästa omgång.

– Vi kan ta emot publik på ett säkert sätt redan på tisdag, förklarar Mikael Holmstrand, vice ordförande i ligaorganisationen ESS.

Ligaorganisationen ESS har planerat sin säsong för att kunna köra de avslutande omgångarna i grundserien samt slutspelet inför publik. Detta samtidigt som arrangemanget håller sig inom de rådande rekommendationerna för social distansering.

– Speedwayen har anmält sig för att vara försöksgren och vi kan ta emot 500 personer på våra arenor med 24 timmars framförhållning, säger Mikael Holmstrand, vice ordförande i ESS.

– Vi har olika ingångar och förfogar över så stora ytor att det inte är något problem.

”Vi är redo tidigare än så”

Tre omgångar återstår av grundserien, därefter startar slutspelet under vecka 39. Trots efterforskningar har klubbarna inte fått något besked om när en förändring av den nuvarande begränsningen kan träda i kraft.

– Det pratas om 1 oktober, men vi är redo att starta tidigare än så, säger Holmstrand.

Vad skulle 500 personer betyda för klubbarna?

– Vi har jobbat hårt med kostnadssänkande åtgärder och 500 personer gör att matchen är självfinansierad, kanske kan det även bidra till att finansiera bortamatcherna. Varje omgång inför publik är oerhört viktig för att säkra klubbarnas överlevnad.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN