Benjamin Ingrosso nekar till anklagelserna

”Jag tar tydligt avstånd från rasism”

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Benjamin Ingrosso anklagas för att under en utekväll ha kallat en person för ”Jävla afrikan”.

Något artisten själv dementerar.

”Jag har INTE och skulle aldrig någonsin yttra rasistiska påhopp!”, skriver han på Instagram.

De senaste dagarna har Benjamin Ingrosso fått hård kritik på sociala medier. Bland annat har youtubers som Lina Dawood och Skrillaswede lagt upp klipp om det påstådda uttalandet, som tillsammans har över 50 000 visningar.

Under dagen la Benjamin Ingrosso själv upp ett inlägg på Instagram där han nekar till anklagelserna och skriver att han aldrig skulle ”yttra rasistiska påhopp” och att han tar ”tydligt avstånd från rasism”.

”Jag vill verkligen säga emot de rykten som cirkulerar om att jag skulle ha uttryckt mig rasistiskt till ett par personer för några dagar sedan. Jag tar tydligt avstånd från rasism och vill förklara situationen”, skriver Benjamin Ingrosso och fortsätter:

”Jag har INTE och skulle aldrig någonsin yttra rasistiska påhopp! Ni kan självklart välja att tro mig eller tro den story som spridits men vill att ni läser klart”.

1 av 4 | Foto: Robin Lorentz-Allard / AFTONBLADET / 85392
Benjamin Ingrosso

Stöttas av Pernilla

Benjamin Ingrosso skriver vidare att han haft kontakt med en av personerna i gruppen och att de delat sina upplevelser av situationen.

”Det framkom att de hört något som jag, med handen på hjärtat, inte har sagt. Vi redde ut situationen och kom överens om att lägga detta bakom oss”, skriver han.

Kritiken mot Benjamin Ingrosso har även gått över till kommentarsfältet på Bianca Ingrossos Instagram. I ett av inläggen som publicerades under fredagen var det en som hade kommenterat: ”BENJAMIN = RASIST”.

Pernilla Wahlgren tog då Benjamin i försvar.

”Eller så kollar ni upp fakta innan ni sprider falska rykten. Benjamin är så LÅNGT ifrån rasist man kan komma! Blir SÅ trött, ledsen och förbannad när folk försöker skapa drev på totala osanningar utan att kolla upp om det är sant eller inte. Så jäkla dåligt ”, skriver hon.

Nöjesbladet söker Benjamin Ingrosso.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN