Mejla

Micke Nybrink

Jag nobbar favoriten – jag spikar emot på V75

Nybrink synar lopp för lopp på V75 från Örebro • Systemet • Jackpott 75 miljoner

Publicerad:
Uppdaterad:
Willow Pride spikas på V75 från Örebro.
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Willow Pride spikas på V75 från Örebro.

Omgångens största favorit vinner inte. Det är faktiskt så fantastiskt att jag spikar emot.

Ibland fattar jag inte hur de andra spelarna tänker.

Eller tänker de inte alls? Orkar inte kolla?


ANNONS: Jackpott 75 miljoner – nu kan du rygga Sportbladet-experternas andelsspel. Här går du med i laget. [Extern länk]


V75-1: Chansar och låser på två. T.Rex Face debut i ny regi senast var bra. Han stack till ledningen från springspår, fick bestämma farten och lekte sig till vinst. Intrycket var mer än nog och nu kör  Goop. Spår tre, voltstart, motbuden har bakspår. Spets och slut? Men jag vill ha med snabba Cherry Oh Baby. Hon glänste för tre starter sedan och tränar strålande. Snabb ut borde hon vara också.

Jäklar vad bra

V75-2: Very Kronos är bäst men också överlägsen på att fucka upp. Ändå, jäklar vad bra han är.

Thrust Control vinner nog om han kan svara spets eller köra sig dit och Religious har också sniffat ammoniak innan starten går. Hazard Boko såg vass ut i comebacken, låt vara i enklare sammanhang. Men det är är en härlig häst.

V75-3: Sprintermästarna gör upp, Tae Kwon Deo och Perfect Spirit. För den rike spelaren är det inget bekymmer. Han tar båda och sitter lugn. Men jag gillar både nerven att välja och Perfect Spirit. Han såg inte ut som en miljon när han galopperade 400 kvar senast, snarare som en miljard. Jag tror faktiskt att han kunnat vinna.

Till Elitloppet

Spår tio på kort distans är inte smashläge men Kihlström får hoppas på ett gäng gasglada polare i täten; Kolgjini, Adielsson, Berglöf vill alla vara med och synas i början. Med hög fart i täten kör Perfect Spirit runt allt och rakt in i Elitloppet.

V75-4: Alla säger att Unique Juni är klar, att hon var ruskigt bra senast och det bara är sjukdom emot. På ett ungefär. Tydligen vägrar de (alla) titta på finska lopp – för vi som sett Willow Prides två senaste starter undrar i stället hur hon ska kunna förlora.

Ni får börja där, se de loppen. Näst senast kördes hon fram på ledigt innerspår och brakade förbi sista 400, vann överlägset på 1.12,5/2 140 auto. Det var i slutet av februari.

Senast, från spår fem bakom bilen, tog hon ledningen efter dryga 200 meter, höll hög fart och var tidigt ensam, loppet var över redan i sista sväng.

Mika Forss gasar, tar över ledningen av Aleppo Pine och sen vill jag se Unique Juni plocka ner henne. Det håller jag för osannolikt. Willow är så nära det perfekta draget vi kan komma.

V75-5: Bra lopp och inte så lätt. Valiant Dream vill leda runt om och Strong Heartbeat suktar efter revansch för galoppen i vinstläge in på upploppet på V75 senast.

Och Fighter Mearas ser smått bottenlös ut. ”PU” stimmar ordentligt om Global Venture som jag annars är lite less på – men när Peter låter så där är det bäst att lyssna.

Glöm INTE Upset Face. Han är bra, jag lovar.

Nu är det på riktigt

V75-6: Ta många eftersom vi inte kan vara säkra på att Seismic Wave (överlägset bästa hästen) bombar runt från bakspår på 1 609, även om Kihlström verkar vara i knallform.

Randemar R.D. sprang i rent vansinne senast och blir farlig om han är lite mer reglerbar.

V75-7: Figaro Vici trodde jag på senast efter att ha sett hästen imponera i Frankrike. Men han var chanslös i ett 1 640-lopp i Gävle. Nu är det tre varv och Björn Goop kör. Nu är det på riktigt. Bra chans.

Hard Times såg ruskigt fin ut senast. Måste med.


ANNONS: Jackpott 75 miljoner – nu kan du rygga Sportbladet-experternas andelsspel. Här går du med i laget. [Extern länk]


Nybrinks tre bästa


1. 5 Willow Pride (Örebro, V75-4)

Kanonfin i två raka. Öppnar bra. Spets och slut.


2. 6 Cherry Oh Baby (Örebro, V75-1)

Läckert sto. Bra läge, öppnar fort. Måste med.


3. 8 Hard Times (Örebro, V75-7)

Såg superläcker ut senast. Får inte missas.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 3-6 (9–11)

V75-2: 1-3-4-2-6-8 (12–10)

V75-3: 10 Perfect Spirit (2–1)

V75-4: 5 Willow Pride (3–9)

V75-5: 2-1-12-10-5 (3–4)

V75-6: 9-2-3-8-5-1-7 (11–10)

V75-7: 7-1-4-8-3 (12–13)

2 100 rader/1 050 kronor

Läs mer inför V75 här:

Av: Micke Nybrink

Publicerad:

LÄS VIDARE