Sölvesborg vann efter Samir Blekics dubbel

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Det blev Sölvesborg som gick segrande ur mötet med Pukeberg i division 3 sydöstra Götaland i fotboll på bortaplan, med 3–1 (2–1).

– Det var en toppmatch på Pukevallen och det var det svarta bortalaget som var tyngre och hetare över 90 minuter. Sölvesborg startade de båda halvlekarna bäst, men Pukeberg jobbade sig in och hade Puke inte unnat sig lyxen att missa två straffar vid ställningen 1-2, hade nog poängfördelningen blivit annorlunda. Sölvesborg punkterade sedan matchen från straffpunkten, tyckte Pukebergs manager Jan Söderberg, efter matchen.

Sölvesborgs tränare Daniel Nilsson:

– Vi gör en stabil match mot ett bra Pukeberg. Vi inleder matchen starkt och gör rättvist 1-0 på nick av Samir efter ett fint anfall. Deras 1-1 är en fint nickmål som kommer lite från ingenstans och ger de lite energi. Vi tar över i slutet av halvleken och gör 2-1 genom Samir igen. Direkt efter får Pukeberg en tveksam straff efter hands som vår målvakt Anton räddar. Andra halvlek börjar vi också starkt sedan får de en ny tveksam straff som Kjelsson också tar. Ekenberg stänger seden matchen med 3-1 på straff. En bra genomförd bortamatch och jag tycker vi förtjänade segern.

Samir Blekic gjorde två mål och Marcus Ekenberg ett mål för Sölvesborg, målet för Pukeberg gjordes av Egil Edberg.

Pukeberg har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter tre spelade matcher. Sölvesborg har sju poäng.

Pukeberg tar sig an Högsby i nästa match borta lördag 15 augusti 14.00. Sölvesborg möter samma dag 15.00 Växjö Norra hemma.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.