Uppgifter: NHL-slutspel på två spelorter

Av: TT-Sportbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Edmontonstjärnan Connor McDavid, i vitt, kanske får snöra på sig skridskorna snart igen. Diskussionerna om att återuppta NHL-säsongen har intensifierats.
Foto: John Locher/AP/TT
Edmontonstjärnan Connor McDavid, i vitt, kanske får snöra på sig skridskorna snart igen. Diskussionerna om att återuppta NHL-säsongen har intensifierats.

SPORTBLADET

Ett utökat slutspel med 24 lag på två olika spelorter.

Det är vad NHL diskuterat under helgen, uppger kanadensiska TSN.

– Vi vill spela klart den här säsongen. Vi vill dela ut Stanley Cup-bucklan och vi vet att våra fans vill att vi ska göra det, sa NHL-chefen Gary Bettman i en tv-intervju.

Enligt Bettman är åtta-nio olika NHL-städer aktuella som kan "hysa ungefär ett dussin lag på ett och samma ställe".

Bettman blev intervjuad på videolänk i samband med ett idrottssymposium och sade att det fortfarande inte finns någon tidsplan för när NHL kan återstarta. Senare under måndagen höll NHL ett möte med samtliga 31 ägare, men några detaljer från mötet finns inte ännu. Det var redan från början osäkert om några beslut skulle tas på mötet, men diskussionerna om att återuppta NHL-säsongen i sommar har intensifierats.

Två värdstäder nya riktlinjen

Enligt Bettman är det fortfarande en öppen fråga om grundserien ska spelas klart eller om slutspelet ska inledas direkt, rapporterar nhl.com.

Enligt TSN diskuteras dock i första hand att skippa resten av grundserien och starta direkt med slutspel. Första alternativet rapporteras vara att utöka slutspelet från 16 till 24 lag och i stället för fyra olika spelplatser, som diskuterats tidigare, är man nu inne på ett koncept med två spelorter med tolv lag i varje.

Ligan tar också upp problemet med att testa personal och spelare för covid-19 utan att göra det på bekostnad av sjukvården och samhället.

Las Vegas ett alternativ?

”Jag har fått förklarat för mig att det kan finnas tillräcklig kapacitet för att testa, och att den kapaciteten kommer att öka de närmaste månaderna. Det är den absolut viktigaste frågan, och vi kan absolut inte tränga oss före sjukvården”

Las Vegas lyfts fram som det perfekta stället där det finns en stor hotellanläggning i direkt anslutning till arenan.

NHL har tidigare också diskuterat slutspelsupplägg med 16 respektive 20 lag.

Den nordamerikanska ishockeyligan pausades den 12 mars på grund av coronapandemin.

Publicerad: