Världscupen i längdskidor

”Kände att jag inte vet om jag kommer att satsa på det här”

Halfvarsson var nära att ge upp efter problemen

avMalin Wahlberg

Förra säsongen var han nära att ge upp.

Inför den här har Calle Halfvarsson dragits med nya problem – och nu sänker han förväntningarna på sig själv rejält.

– Jag har väl kommit till den tiden i min karriär där jag inte bryr mig, säger han.

Inför de senaste säsongerna har Calle Halfvarsson hoppats att det ska lossna på allvar. Några pallplatser har det blivit i världscupen, men besvikelserna och bakslagen har varit fler. 

– Jag har inte några jättestora förväntningarna. Varenda år har jag haft jättehöga förväntningar för att det har gått bra under sommaren. Det har inte gått dåligt i sommar, men jag har ingen känsla att det kommer att gå skitbra. Det är en lite konstig känsla.

För att du är osäker på formen?

– Ja, lite så. Det har varit så många år där jag har haft sådana förhoppningar och nu känns det som att jag har släppt det. Jag har väl kommit till den tiden i min karriär där jag inte bryr mig. Eller inte så, jag vill fortfarande åka bra.

”Någon överbelastning”

En bidragande orsak till osäkerheten är att Halfvarsson har dragits med en mystisk ryggskada som hållit honom tillbaka i sex veckor under försäsongen.

– Det var någon överbelastning i någon muskel. De trodde ett tag att det var en stressfraktur på ett revben och då hade det blivit sex veckors helvila så det var tur att det inte var det.

Trots problemen känner sig Halfvarsson mer peppad än under perioder av förra säsongen.

– Förra året hade jag perioder under säsongen när jag kände att jag inte vet om jag kommer satsa på det här. Det har nog mycket med förväntningarna att göra. Man lägger ner sådant jobb under sommaren och så får man inte ut det man tycker att man är kapabel till och då blir man ju less. Men sedan taggade jag till igen och jag tycker att jag har haft en bra träningssommar.

ARTIKELN HANDLAR OM