Viktor Frisk om ”Över Atlanten”: ”Värsta jag gjort”

Medverkar i Kanal 5:s nya program

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Viktor Frisk trodde att han skulle få åka på ett tropiskt seglaräventyr när han tackade ja till Kanal 5-programmet ”Över Atlanten”.

Men han kunde inte ha haft mer fel.

– Det var det absolut värsta jag gjort i hela mitt liv, säger han till Nöjesbladet.

I somras hoppade Viktor Frisk, 24, tillsammans med fem andra kändisar, på båten i Gran Canaria för att segla över Atlanten och slutdestinationen Saint Martin, Västindien. Men det skulle visa sig bli ett stormigt och vågat äventyr, med både turbulens och kraftig sjösjuka som följd.

– Det var det absolut värsta jag gjort i hela mitt liv. Det var fruktansvärt och riktigt obehagligt vissa gånger, säger Viktor Frisk till Nöjesbladet.

Vadå då?

– Men jag trodde ju att jag skulle dö!? En gång var det 27 sekundmeter och då var det verkligen riktig storm, då satt man och bad till Gud för att inte åka av båten.

”Det var kaos”

Viktor Frisk säger att de inte hade några följebåtar med sig som kunde rädda dem vid en eventuell kris. Däremot befann sig flera erfarna seglare på båten, som gjort resan över Atlanten tidigare.

– Vi sa det när vi var mitt ute på havet: Skulle det hända något riktigt illa så skulle det ta minst fyra dagar för en helikopter att komma och rädda oss.

1 av 2 | Foto: KANAL 5
Agneta Sjödin är en av de andra deltagarna i ”Över Atlanten”.

Blev det kritiskt nån gång?

– Ja, en gång när vi tog upp spinnakern så gick den sönder. Hälften låg och sov, hälften var vakna, alla var tvungna att gå upp och det var kaos. Båten bara flög åt två olika håll.

I 18 dagar befann sig kändisarna ute på öppet hav, vilket ledde till att gruppen kom varandra väldigt nära.

– Vi hade väldigt bra kemi och gemenskap, det var inget som var konstigt på något sätt. Men det var extremt känslokrävande för en själv. Du hade ingen dator, ingen mobil och typ inte ens en kamera. Du skulle laga mat, frukost, styra båten - det hände ju saker hela tiden. Du jobbade i pass: du sov i sex timmar och sen jobbade du sex timmar.

Skulle aldrig göra om det

Viktor Frisk trodde att det skulle bli ett ”Papaya coconut”-äventyr, vilket visade sig bli raka motsaten.

– Jag tror inte jag fattade hur vidrigt det skulle vara att segla över Atlanten.

Du skulle inte göra om det?

– Nej, aldrig. Jag skulle aldrig göra det igen. Jag tror att alla skulle säga samma sak.

– Vissa kommer säkert säga att det var en upplevelse, och det är en upplevelse när alla mår bra och det är solsken, men i början låg alla bara och spydde till höger och vänster. Jag har aldrig varit så magsjuk och tom i magen som där och då.

Vilken misär ändå?

– Det var lite misär. I slutet trodde jag att vi var med i ”Robinson” och tänkte: “Det här är inte Över Atlanten, det här är ett helt annat program”. Men det kan nog bli ett jävligt spännande program.

Viktor Frisks seglarsällskap består av: Agneta Sjödin, Thomas Wassberg, Peter Magnusson, Anna Lindberg och Markus Aujalay.

”Över Atlanten” har premiär 20 augusti 21.00 på Kanal 5 och Dplay.

Publicerad:

LÄS VIDARE