AIK:s sportchef: ”Inte förstavalet för en spelare”

avAnton Johansson

Publicerad:
1 av 3 | Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

AIK:s sportchef Anders Gozzi försöker göra sitt för att vända på lagets dystra situation i hockeyallsvenskan.

Men det är svårt.

– Det är klart vi tittar på att förstärka, men när vi ligger sist är vi inte förstavalet för en spelare, säger Gozzi.

I slutet av november hämtade AIK in Gustav Bouramman från Färjestad och några dagar senaste anslöt målvakten Mika Järvinen från den finländska ligan.

För Anders Gozzi fortsätter jobbet med truppbygget.

– Vi tittar på allt egentligen, säger han.

Gozzi säger att det inte finns något konkret som är nära i nuläget, men ett beslut som ska tas under veckan är kring målvaktsfrågan. Mika Järvinen kan spela för AIK säsongen ut men klubben har också rätt att bryta med finländaren före söndag.

”Går fort efter jul”

Järvinen anslöt till klubben för att Johannes Jönsson är sjukskriven en längre tid på grund av personliga omständigheter.

Räknar du med Jönsson något mer?

– Alltså, en längre tid är ju några månader och säsongen går fort efter jul. Vi får se, han är sjukskriven nu i alla fall och kommer att bli borta ett tag. Det är jättesvårt att säga, säger Gozzi.

Tar beslut på söndag

En match återstår att spela, Kristianstad hemma på onsdag, innan beslutet ska tas om Järvinen stannar eller inte. Samtidigt tittas det på andra målvakter.

– Ja, det gör vi ju tills på söndag då vi stänger det här och ska ta ett beslut. Det är klart att vi håller ögonen öppna.

Tanken är att den målvakten ska vara kvar resten av säsongen?

– Ja, det blir det förmodligen, säger Gozzi.

AIK ligger sist i hockeyallsvenskan med 19 poäng. Nästjumbon Mora är tio poäng före när lite mindre än halva grundserien återstår att spela.

Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM