Vita Hästen straffade Västervik

avJonatan Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Alexander Pettersson såg ut att bli matchhjälte mot sitt gamla lag.

Efter två perioder hade han två mål i Vita Hästens 3–1-ledning borta mot Västervik.

Men hemmalaget tvingade till sig poäng efter stark avslutning.

Västervik öppnade målskyttet tidigt genom Christoffer Fish, men ett duktigt antal tillresta bortafans fick snart tillfälle att jubla...

Först gjorde Alexander Pettersson sitt första för kvällen i powerplay – och innan första akten var över hade bortalaget också vänt genom mål av Simon Mitman.

I andra utökade Vita Hästen också till 3–1 och visade upp en stark effektivitet. Återigen var det Alexander Pettersson som var framme. Pettersson satte fart på vänsterkanten i en spelvändning och kom bara längre och längre... Ändå till avslut och mål.

Tänkte först dra iväg pucken

– Första tanken var att dra iväg pucken. Men så kände jag att forwarden släppte mig och backen försökte gå på så jag tog chansen. Jag hade ju med mig en gubbe också så målvakten trodde väl jag skulle passa, säger Pettersson om målet.

Den 23-årige forwarden tillhörde just Västervik så sent som förra säsongen.

– Jag var ju där i en och en halv säsong. Så det är bra att man känner motståndarna extra bra.

Chockstart i tredje

Men hemmalaget var inte klara för kvällen. Två snabba mål i inledningen av sista – signerade Mattias Elfström och Joacim hedblad – och det var utjämnat redan efter 06.41 i tredje perioden.

– Vi slarvar med backcheckingen och jag får själv ta på mig ett av målen, säger Alexander Pettersson efter match.

Västervik fortsatte skölja över bortalaget och vann skotten med 16–3 i sista perioden – men utan att hitta nätet för ett avgörande.

Efter en mållös förlängning kunde Douglas Lögdal istället kliva fram och skjuta två poäng till Vita Hästen – lagets första pinnar denna säsong.

– Det var surt att vi inte fick med alla tre poäng idag, men det blev i alla fall två, konstaterar Pettersson.

▪▪▪

I kvällens andra rödvita match – tog Timrå emot Almtuna. Bortalaget höll jämna steg i en period, men i andra kunde Timrå dra ifrån till en 3–1-ledning, och vann till slut stabilt med 4–2.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM