Efter ”Miracle on ice” – nu möts de igen

Oscar Hedman enda modoit kvar efter degraderingen

Foto: BILDBYRÅN
Oscar Hedman.

avSimon Norberg

HOCKEY

Första april 2016 sköt Lekand ner Modo i hockeyallsvenskan.

Nu möts lagen för första gången sedan dess.

– Den stora revanschen blir den dag som vi går upp till SHL, säger Oscar Hedman som är enda spelare kvar av det lag som åkte ut.

Den första april 2016 ledde Modo Hockey den sjunde avgörande matchen med 3–1 inför den tredje perioden. Då gick laget ut och vann skottstatistiken med 19–4 – men Leksand gjorde målen och var ikapp.

När sedan Otso Rantakari tappade pucken kunde Brock Montpetit avgöra matchen i förlängningen och samtidigt sköt han ner Modo i hockeyallsvenskan.

Det är historia nu.

”Kommer alltid vara en tagg”

Efter en mörk fjolårssäsong där tränaren Andreas Johansson fick gå, har man nu byggt om och från det lag som ramlade ur högstaligan finns endast Oscar Hedman kvar.

Men debaclet är inget som Modo-backen tänker speciellt mycket på i dag.

– Det blir mindre och mindre. Det är klart att det var tufft då när det hände, men vi har gått vidare både som förening och jag personligen. Det är lagt åt sidan, det där.

– Det är klart att det alltid kommer att vara en tagg, att Modo inte spelar i SHL. Så länge vi inte är där är det klart att det är lite tråkigt. Men det är inget speciellt mot Leksand, säger han till Öviks-Allehanda.

Väntar storpublik

Under de tre första matcherna den här säsongen har Modo tagit full pott och har 10–1 i målskillnad. I dag ställs Modo för första gången mot Leksand sedan kvalserien.

– Men personligen ser jag det inte som någon revansch om vi skulle vinna, det är tre poäng. Den stora revanschen blir den dag som vi går upp till SHL – och då spelar det ingen roll vilka vi möter.

Lördagsmatch hemma i Fjällräven Center, då väntar dessutom storpublik.

– Hoppas och tror vi kan komma upp i en 6000. Dessutom ska ju Per-Åge Skröder hyllas inför nedsläpp så vi passar på att ge publiken en chans att tacka av honom, säger klubbens pressansvarige Frank Eriksson till Sportbladet.

Experterna tippar hockeyallsvenskan 00:54
ARTIKELN HANDLAR OM