Efter uthängningen: Mattias Karlsson svarar på Facebook

avGustaf Tronarp

SD-ledamoten Mattias Karlsson har polisanmälts efter att han hängt ut unga som illegala invandrare på Facebook.

I ett nytt inlägg svarar han på kritiken.

”Om någon skulle att känna sig illa till mods och utpekad så beklagar jag detta.”

Karlsson ber dock inte om ursäkt till ungdomarna.

Skärmdump från Facebook.

Mattias Karlsson har fått hård kritik för Facebook-inlägget där två ungdomar med uppehållstillstånd utmålas som illegala invandrare och liknas vid den misstänkte Stockholmsterroristen Rakhmat Akilov.
Nu svarar SD-ledamoten i en ny Facebook-post:

”Min text bottnade i frustration över regeringens, polisens och andra myndigheters passivitet när det gäller att kontrollera, övervaka och avvisa illegala invandrare”.

”Syftet var inte att gå i polemik”

I det långa inlägget skriver Karlsson vidare att han antagit att Fatemeh Khavari och Amir Nabizadeh uppehöll sig olagligt i Sverige. Detta eftersom framförallt Fatemeh är en välkänd företrädare för Ung i Sverige och ofta syns ”i en stor mängd mediasammanhang flankerats av personer ur just denna grupp”.

SD-toppen fortsätter:

”I dag har det dock kommit uppgifter om att ingen av personerna på just den aktuella bilden skall tillhöra den grupp av illegala invandrare som Khavari företräder.”

”Om det skulle vara så att detta stämmer och om det jag skrev i anslutning till bilden har fått någon person med uppehållstillstånd att känna sig illa till mods och utpekad som illegal invandrare, så beklagar jag detta. Syftet med min postning var inte att peka ut eller gå i polemik med enskilda individer.”

Mattias Karlsson tar också upp knivskärningen av en polis på Medborgarplatsen i slutet av augusti. Detta trots att den händelsen inte hade något med sittdemonstrationen att göra.

Ber inte om ursäkt

När Aftonbladet tidigare under onsdagen pratade med Fatemeh Khavari sa 17-åringen att hon ville ha en ursäkt av SD-toppen:

– Jag är snäll, och jag kan förlåta honom. Men han borde ändra sig och fundera över vad han gjort. Han borde också säga förlåt. När någon har kallat oss för terrorister trots att vi bara är vanliga människor har vi rätt att få en ursäkt.

I Mattias Karlssons Facebook-uppdatering finns dock ingen ursäkt till Fatemeh och Amir.

Aftonbladet har sökt riksdagsledamoten. Han avböjer dock att kommentera saken ytterligare.

”Jag har nu givit en skriftlig kommentar på Facebook och har inget att tillägga utöver det i nuläget”, skriver Mattias Karlsson i ett sms.

ARTIKELN HANDLAR OM