”Fruktansvärd skitlåt till segerhymn”

avPer Bjurman

NEW YORK. William Karlsson svarade i natt för en av NHL-karriärens bästa insatser och  bidrog med såväl mål som assist.

Därför undvek Columbus att bli svepta i slutspelsserien mot Pittsburgh – och fick äntligen spela segerlåten coachen John Tortorella timmarna innan matchen beskrevs som ”skit˝.

– Låt oss säga att det är en av dagens popsånger, så ni gamla förstår ungefär vad vi talar om.  Det var jäkligt skönt att få höra den, säger en munter ”Wild Bill” till Sportbladet efter 5-4-segern.

Foto: Doster/CSM/REX/Shutterstock / Rex Features

Det var allt hetlevrade coachen John Tortorella önskade inför matchen som hade kunnat sätta punkt för Columbus Blue Jackets säsong. 

– Våra killar har en fruktansvärd skitlåt till segerhymn, men jag vill inget hellre än att de får höra den åtminstone en gång i det här slutspelet, sa han på en presskonferens några timmar innan matchstart.

Och visst fick de det.

Visserligen höll de sånär på att tappa både en 3-0-ledning och en 4-2-dito och ett 5-3-övertag likaså, sedan bland andra gästernas Patric Hörnqvist huggit in ännu ett mål. – men med kniven mot strupen höll blårockarna regerande mästarna stången den här gången.

– Ja, det var skillnaden mot de tre föregående matcherna, säger William Karlsson på telefon från Ohio.

”Hade en lyckad match”

– Tidigare har vi haft djupa dippar, framförallt i andraperioderna, men ikväll var vi bra i 60 minuter och replikerade varje gång de gjorde mål.

Framförallt var William själv lysande, stod för mål och assist, vann i det närmaste alla tekningar och utsågs till matchens första stjärna.

– Jo, jag tycker det kändes bra. Hela vår kedja hade en lyckad match, fortsätter han.

– Målet...ja, först missade jag ju ett skott men pucken studsade ut från kortplanket och jag fick tag i den igen och kunde runda kassen och lägga in en backhand. Inte så svårt, men väldigt kul förstås.

Följ Sportbladet på Instagram

Ännu roligare blev det när han, och lagkamraterna efteråt fick fira med den där ”skitlåten” deras boss talade om.  

För ”Wild Bill”, som William kallas i USA, bekräftar – de tryckte igång  på den så fort de fick chansen.

Däremot får Sportbladet inte veta vad det är för dänga.

”Fokuserar bara på en match”

– Låt oss säga att det är en av dagens popsånger, så ni gamla förstår ungefär vad vi talar om, he he. Det var hur som helst jäkligt skönt att få höra den, skrockar han.

En extra bonus för den den 24-årige stockholmaren var att han också fick fira med mamma och pappa, på besök från Stockholm.

– De ska åka hem i morgon, så det var ju verkligen skönt att de hann få  se en seger. Och att jag kunde göra ett mål när de var här, säger han. 

Ja, för några fler tillfällen är det ju inte säkert att de får.

Trots triumfen i natt befinner sig Jackets fortfarande i prekärt läge. De måste vinna alla återstående matcher – mot regerande mästarna.

– Men vi tänker inte på vad vi är i för situation, vi fokuserar bara på en match i taget och går ut och kör, säger William.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

ARTIKELN HANDLAR OM