Svensklaget tackar ja till Trump

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Mark Humphrey / TT / NTB Scanpix

NFL-laget Pittsburgh Steelers stannade kvar i omklädningsrummet när den amerikanska nationalsången spelades, som svar på den amerikanske presidenten Donald Trumps kritik.

Men nu har Pittsburgh Penguins, som vann Stanley Cup, tackat ja till Trumps inbjudan.

– Jag är glad, skriver presidenten på Twitter.

Foto: John Locher/AP/TT
Sidney Crosby och Carl Hagelin med Stanley Cup-pokalen som de ska ta med sig till Vita Huset. Arkivbild.

Patric Hörnqvist och Carl Hagelin ingår i NHL:s mästarlag.

"Vi har varit på ceremonier i Vita Huset efter alla mästerskapssegrar, och träffat presidenterna George W Bush och Barack Obama, och har även accepterat årets inbjudan. Åsikter som står i linje med eller i strid med presidentens politik, handlingssätt eller agenda kan uttryckas på annat sätt. Däremot respekterar vi alla individers och gruppers rättighet att uttrycka sig som de anser bäst", skriver Penguins i ett uttalande.

Trump: ”Jag är glad”

Till skillnad mot NFL och NBA, där man protesterar mot hur svarta behandlas i USA, har inte Trump haft några dispyter med NHL, kanske beroende på att hockeylagen inte innehåller så många amerikanska spelare. Pittsburghs 23-mannatrupp innehåller nio amerikaner.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Donald Trump är nöjd med Pittsburgh Penguins beslut.

"Är glad att kunna meddelade att NHL:s mästarlag Pittsburgh Penguins kommer till mig i Vita Huset för en ceremoni. Bra lag!", skriver Trump på Twitter.

Publicerad:

LÄS VIDARE