Stjärnan efter debuten i AIK: "Avundsjuka"

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Största värvningen hittills i basketettan?

Nu har Janel McCarville debuterat i AIK-tröjan.

– De där hemma är avundsjuka på att jag fick komma hit, säger 34-åringen i SVT:s Sportnytt efter segern mot KFUM Central.

Sportbladet rapporterade om den galna värvningen i torsdags.

Janel McCarville, som har tillhört världstoppen och vunnit både WNBA och Euroleague, lämnade proffsligan i USA och drog flyttlasset till Sverige för att hjälpa AIK nå basketligan.

En värvning som tränaren Anders Härd beskrev som ”osannolik”.

Nu har McCarville också fått debutera för Stockholmslaget.

”Hoppas kunna bidra”

Stjärnan, som lider av ryggproblem, fick minimalt med speltid men hann pricka in en retur när AIK vann toppmötet med KFUM Central med 64–34.

– Jag vill vinna så många matcher som möjligt och hoppas kunna bidra till att några av spelarna får spela i högstaligan, säger McCarville i SVT:s Sportnytt.

Vad hon tycker om svenska andraligan i jämförelse med WNBA?

– I WNBA finns de bästa spelarna i världen. Jag har inte sett den svenska ligan än, men förhoppningsvis står den sig i jämförelse, säger McCarville, som valde Sverige och AIK därför att hon känner Kadidja Andersson som spelar i laget.

”Många vill komma hit”

Men också för Stockholm som stad.

– De var avundsjuka på mig där hemma. Många vill komma hit, de saknar bara division 1-lag som lockar hit dem. Det är förstås en ekonomisk fråga, säger McCarville.

Hon fortsätter:

– Stockholm är vackert. Det handlar kanske inte om laget eller ligan, utan om chansen att få spela här. Jag känner folk som åkt hit på semester och älskat staden. Livet utanför basketen kommer att bli fantastiskt.

AIK leder basketettan på 22 poäng, 4 före KFUM Central.

Publicerad: