”Gunners fruktar att han är en ny Özil”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Arsenal kan ha en ny Özil-situation att hantera och Bruno Fernandes aktion efter ”petningen” mot Liverpool gav resultat.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

HELGENS SNACKIS

”Var är du Willian – floppen misslyckas återigen med att leverera och Gunners fruktar att man har ännu en Özil på halsen”. Så lyder den inte så smickrande rubriken i Daily Mail efter Arsenals FA-cupförlust mot Southampton (0–1).

Förra sommarens nyförvärv står fortfarande på noll gjorda mål men gavs chansen som tia mot Saints då Mikel Arteta valde att vila Emile Smith Rowe. Det föll inte särskilt väl ut, och nu dras alltså paralleller till Mesut Özil vars lönepost Arsenal nyligen blev av med. Inte heller Nicolas Pépé, som kostade klubben 72 miljoner pund, gjorde något större intryck.

Den som får ta emot allra mest kritik är dock Arteta. Den förre Premier League-spelaren Chris Sutton anklagar tränaren för att behandla FA-cupen som en ”Kalle Anka-cup” på grund av roteringen i laget. ”Startelvan påminde om någon som redan hade gett upp”, anser Sutton och menar att Arteta som regerande mästare borde ta turneringen på större allvar.

Foto: Julian Finney / TT NYHETSBYRÅN

HELGENS MASKIN

Bruno Fernandes var inte nöjd då han fick veta att Ole Gunnar Solskjaer skulle placera honom på bänken mot Liverpool. Portugisen, som har spelat en nyckelroll för Manchester United sedan han anlände, valde att hantera ”petningen” genom att stanna kvar efter träningen. ”Grejen är att när du lämnar honom utanför laget, som jag tvingades göra i det här fallet, stannar han kvar 45 minuter extra och tränar frisparkar”, berättar Solskjaer.

En lyckad uppladdning inför ett eventuellt inhopp visade det sig. Fernandes, som bytte av Donny van de Beek, blev matchvinnare med sitt frisparksmål till 3–2.

HELGENS STATS

Marcus Rashford gjorde sitt 82:a mål för Manchester United i helgen. Därmed går han upp på samma antal som Eric Cantona. Det tog ”King Eric” 185 matcher att nå milstolpen kontra Rashfords 245 matcher. 23-åringen har dock gjort fyra mål mot Liverpool medan Cantona landade på två, inklusive ett i FA-cupfinalen 1996.

Foto: Pool / Getty Images Europe

HELGENS CITAT

”Jag behöver alltid ett sådant här resultat, detta är Chelsea”, – Frank Lampard efter segern mot Luton. Managern försvarade också målvakten Kepa Arrizabalaga samt Timo Werner som stod för en tavla respektive straffmiss i matchen som slutade 3–1.

HELGENS FRÅGETECKEN

José Mourinho kan inte lova Gareth Bale speltid. Walesaren har sedan återkomsten till Tottenham gjort 12 framträdanden, varav endast fyra i Premier League. I förra rundan av Fa-cupen kom anfallaren in i slutminuterna mot Marine och väntas vara involverad ikväll mot Wycombe.

Även om Mourinho vägrar att hugga fast något i sten: ”Jag kan inte bara ge spelare speltid hur som helst. Vi vet allihop att han (Bale) anlände skadad, vi vet att hans säsong har varit lite upp och ned. Det handlar inte bara om att ges spelminuter, man ska förtjäna dem också”.

Tottenham ser än så länge inte ut att göra ett försök att lösa en permanent flytt för Bale som lär återvända till Real Madrid i sommar.

Foto: Michael Regan / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.