Santos bryter kontraktet med Robinho

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Våldtäktsdömde Robinho skrev nyligen på för Santos.

Men det blir inget spel i den brasilianska storklubben.

Parterna går nu skilda vägar, efter påtryckningar av sponsorer.

Den 36-årige brasilianarens återkomst till moderklubben Santos har varit omdiskuterad.

2013 spelade den tidigare landslagsstjärnan för AC Milan. Fyra år senare dömdes han till nio års fängelse för en gruppvåldtäkt av en kvinna, som ska ha skett under tiden i Milano.

Har fortsatt spela

Men redan 2015 lämnade brasilianaren Italien och har sedan dess spelat fotboll i Kina och Turkiet. På så sätt har han lyckats undkomma sin fängelsedom.

Kontraktet med Santos möjliggjordes eftersom lagarna i Brasilien inte tillåter utlämning av egna medborgare. Men värvningen har rört upp känslor i landet och efter påtryckningar av sponsorer går nu parterna skilda vägar, en vecka efter underskriften.

Bryter kontraktet

”Santos och Robinho har efter ömsesidig överenskommelse beslutat att upphäva kontraktet som undertecknades den 10 oktober så att spelaren kan koncentrera sig uteslutande på sitt domstolsförsvar i Italien”, skriver Santos i ett uttalande som publicerades på Twitter under fredagen.

Nyhetsbyrån AFP skriver att den brasilianska tv-kanalen Globo Sports har släppt ett utdrag av en inspelning som italienska åklagare använder sig av. Där uppges Robinho säga: ”Jag skrattar för att jag inte bryr mig. Kvinnan var jättefull. Hon vet inte ens vad som hände.”.

Robinho hävdar att han är oskyldig och har överklagat domen. Han har gjort 100 landskamper för Brasilien och har även spelat för Real Madrid och Manchester City.

Robinho.
Foto: BPA / BILDBYRÅN
Robinho.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN