Färjestad vann målfest mot Örebro

Matchstraff för Borna Rendulic

Av: Anton Johansson, Moa Berander

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Det var en målglad kväll i Karlstad.

Färjestad vann med hela 7–3 i en match där Örebrostjärnan Borna Rendulic fick matchstraff för huvudtackling.

– Vi är ett offensivt lagt lag så vi vill ha mycket puck och vara kreativa. Vi börjar få tillbaka det nu, säger tvåmålsskytten Daniel Viksten i C More.

Både Per Åslund och Victor Ejdsell är två tilltänkta målskyttar i Färjestad. Men båda var mållösa inför torsdagens hemmamatch mot Örebro.

60 minuter senare hade det ändrats.

Redan i första perioden hade både Åslund och Ejdsell gjort varsitt mål.

– Det är kul. Det är två offensivt skickliga lag på isen. Det stämmer för oss men vi måste täppa igen bakåt, sa Åslund i C More efter första perioden.

”Måste skydda sig själv”

Det var överlag en match som präglades av en stark offensiv från båda lagen, och vid ställningen 4–3 kunde Färjestad dra iväg när Borna Rendulic träffade Oskar Bäck högt med en tackling i sarghörnet.

Bäck kunde resa sig för egen maskin, men fick ta sig till omklädningsrummet för att undersökas. Han återkom inte till spel.

Ut i omklädningsrummet fick även Rendulic bege sig. Efter en liten överläggning domarna emellan tilldelades Rendulic matchstraff för tacklingen på Oskar Bäck.

– Man kan se det på två sätt. Jag tycker att Bäck sätter sig i en dålig situation och Rendulic vet att han inte får trycka till. Man måste skydda sig själv, det kan bli rejäla skador, säger C Mores expert Staffan Kronwall.

Tre tvåmålsskyttar

Färjestad kunde göra två mål i det fem minuter långa powerplayet och vann till slut med 7–3.

Victor Ejdsell och Per Åslund blev tvåmålsskyttar och Daniel Viksten gick upp i delad skytteligaledning. Viksten gjorde även han två mål och har totalt gjort sju mål den här säsongen.

Tränaren var irriterad

Örebros tränare Niklas Eriksson var rejält besviken på sitt lags uppträdande.

– Det vi kommer upp med från start är under vår värdighet, vi är inte redo nu när vi kommer till Karlstad. Vår plan var att matcha deras arbetsinsats och det tycker jag inte vi gör på något sätt, säger Eriksson.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!